INFO: Dezbatere între Olavo de Carvalho şi Aleksandr Dughin / SUA şi noua ordine mondială

„Ideea de a da curs acestei dezbateri a apărut în cursul unei discuţii despre aşa numita Nouă Ordine Mondială (NOM). Ni se părea că tema prezintă un interes intelectual urgent, luînd în considerare starea avansată a acestei ordini în lume.

Iar dacă în ce priveşte existenta acestui fenomen nu avem foarte multe motive să fim în dezacord, distingem clar unele divergenţe între liniile de interpretare ale NOM în rîndul celor care o cercetează”, menţionează Giuliano Morais şi Ricardo Almeida, organizatorii şi moderatorii dezbazterii care stă la baza unei cărţi care va apărea în foarte scurt timp la noi la editura Humanitas:

STATELE UNITE ŞI NOUA ORDINE MONDIALĂ. O DEZBATERE ÎNTRE OLAVO DE CARVAHLO ŞI ALEXANDR DUGHIN

carvahlo

„Cred că sunt greu de imaginat două viziuni mai diferite decât aceea susţinută de ideologul eurasiatist cu înclinaţii naţional-bolşevice Aleksandr Dughin şi cea universalistă, de inspiraţie iudeo-creştină, a filozofului brazilian Olavo de Carvalho. Este exact ceea ce face din această carte un document intelectual fascinant, o invitaţie la reflecţii informate şi responsabile despre culturi, civilizaţii, revoluţii şi imperii în lumea de azi şi, mai ales, în aceea de mâine.“ (Vladimir TISMĂNEANU)

Cîteva pagini din această carte pot fi citite aici!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *