Politică, umor şi procurori anti-corupţie! Totul la teatru!

DPAVAlegerile locale bat la uşa românilor. Ca de fiecare dată capitala fierbe de emoţia alegerilor sau, în cazul de faţă, de lipsa ei. În acest context alambicat, Teatrul Nottara a pregătit un spectacol special cu mult umor, Vacanţă în Guadelupa, prin care aminteşte publicului de ce este important să avem politicieni cât de cât responsabili care să nu fie adevăraţi maeştri ai plimbatului genţilor cu bani şi ai dialogului cu procurorii anti-corupţie.

Regia aparţine Dianei Lupescu, iar distribuția este formată din actorii: Adrian Văncică, Ion Haiduc, Ada Navrot, Dani Popescu, Crenguţa Hariton şi Corina Dragomir. Vacanţă în Guadelupa este o comedie politică care ne demostrează încă o dată că politica, ca şi natura umană, se află sub mirajul incremenirii, dovedind puţină flexibilitate în ceea ce priveşte schimbarea.

Trecutul, cel mai mare duşman al unui politician!

Povestea se concentrează în jurul Ministrului Agriculturii care îşi cunoaşte foarte bine cetăţenii, ştiind dinainte de a vorbi cu ei care sunt nevoile lor reale. El este cinic în esenţă chiar dacă are o charismă fermecătoare cu care devine simpatic pentru electorat şi opinia publică. El este gata oricând de cele mai mari promisiuni, pe care oricum nu le va respecta niciodată, pentru că el este un om de… cuvânt în politică. Are discursuri bine scrise şi păreri îndelung cumpănite… Avem de-a face cu om politic populist care are multe şanse să fie învestit într-un post important. Deşi viitorul îi surâde, totul se complică când trecutul începe să iasă la iveală.

Nimeni nu poate ajunge un politician bun şi respectat fără duşmani, iar duşmanii nu fac parte din opoziţie ci din propriul partid. Deputatul Antoine Bouladon foloseşte la maxim această duşmănie cu ministrul. Când acesta apare la vila de vacanţă a Ministrului Agriculturii cu un dosar albastru, situaţia se complică brusc. Nu lipseşte, bineînţeles, santajul! Dezvăluirea unei afaceri, „jenantă chiar şi pentru cel mai necinstit om politic”, ameninţă bunul renume politic al ministrului. Totuşi, există şi o soluţie… una absolut inedită!

MINISTRUL: E o farsă? Visez! Mai mult, e un coşmar. E pentru „Camera ascunsă”!

BOULADON: Eu trimit plicul judecătorului Richard. Peste două zile vei primi o citaţie, peste trei zile ziariştii vor tăbărî pe tine, în opt zile Preşedintele te va oblige să demisionezi. Începe urmărirea penală.

Continuarea o puteţi vedea miercuri, 11 Mai, la ora 19:00, la Sala Teatrul Mic. Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia de bilete din Bd Magheru nr. 20 (program: zilnic, între orele 10:00 – 20:00), cât şi online pe OVE.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *