Viaţa ne pregăteşte tuturor Efecte colaterale!

imagine efecte colateraleNoul spectacol al Teatrului Nottara, Efecte Colaterale, ce va avea avanpremiera miercuri, 9 martie 2016, ora 19:00, Sala Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, propune analiza celui mai puternic efect colateral care există în univers, viaţa… Construcţia personajelor înfăţişează un aparent tablou monden al vieţii provinciale din România, cu toate ţesăturile şi intrigile sale, care pot părea superficiale la prima vedere, dar ascund probleme profunde ce afecteză unele destine şi creează altele.

Viaţa şi colierul ei, colateral!

Spectatorul se poate regăsi în conflictele latente dintre personaje sau în gesturile lor disperate de a recupera principalul din viaţa lor, viaţa însăşi, cu tot „colateralul” ei. Dar, „Dacă fugi de viaţă, viaţa te izgoneşte departe de ea şi te uită în umbra celorlalţi. Principiul este să fii principalul stăpân al destinul tău. Chiar dacă se dovedeşte că nu eşti, trebuie să crezi până la final”, scria Marin Preda în Jurnalul său publicat post-mortem.

Efecte colaterale pune în ramă efortul aproape sisific al omului de a se recăpăta pe sine prin iubire, trădare, bucurii şi lacrimi, după ce a fost prea mult timp în umbra „colateralului” creat de alţii.

Viaţa este elementul cel mai neprevăzut din câte există în lumea noastră. Nu ştim niciodată mai nimic despre desfăşurarea evenimentelor din viaţa noastra sau a altora. Ne facem planuri chiar dacă “viaţa este ce se întâmplă în timp ce-ţi faci planuri” şi noi ştim bine că socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă.

O distribuţie de excepţie

Spectacolul Teatrului Nottara “Efecte colaterale”, pe un text scris de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu, îi are în distribuţie pe actorii: Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă şi Laura Vasiliu.

Artiştii adevăraţi, care au ajuns la un echilibru cu ei înşişi şi lumea care-i înconjoară, sunt stimulaţi de diferenţe. Vor să înţeleagă, nu să se impună. Repetiţiile au mers foarte bine, fără nicio tensiune. Pur şi simplu ne-a plăcut să lucram împreună. Chiar şi în pauze continuam să vorbim despre diverse nuanţe, să ne sfătuim reciproc, să verificăm alte posibile abordari. A fost un privilegiu să lucrez cu trei generaţii de mari actori români cărora le mulţumesc, încă o dată, pentru implicare, încredere şi efort”, explica Vlad Zamfirescu pentru revista Veşti şi Poveşti a Teatrului Nottara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *