DLITE – platformă culturală online germano-română

Recent, a fost lansat DLITE – blogul de literatură german-român. Platforma a fost creată din dorința de a oferi publicului român cele mai noi informaţii despre literatura de limbă germană, piața de carte de limbă germană fiind considerată, conform statisticilor, drept cea mai puternică din Europa.

DLITE își propune să îi țină pe cititori la curent atât cu trendurile literare, cât și cu noutățile editoriale din toate domeniile: de la beletristică la romane polițiste, de la benzi desenate la SF &Fantasy.Nu vor lipsi elementele multimedia, proiecte de literatură interactivă, probe de lectură în limbile română și germană și posibilitatea de a citi cele mai noi apariții editoriale în format digital. O categorie separată va cuprinde prezentări de carte, împărţite pe genuri literare.De asemenea, platforma își propune să reflecte modul în care literatura română este receptată în Germania.

blogDLITE

„Pentru noi, DLITE reprezintă o excelentă oportunitate de a intra în parteneriate încăşi mai strânse cu toţi partenerii români interesaţi de noutăţile de pe piaţa de carte de limbă germană”, a mărturisit Bettina Radner, directoarea Bibliotecii Goethe-Institut din Bucureşti, coordonatoarea proiectului.

Alături de Bettina Radner, director Bibliotecii Goethe-Institut Bucureşti, echipa implicată în realizarea acestei platforme îi include şi pe: Marina Neacşu – coordonatoarea programe culturale în cadrul Goethe-Instutut Bucureşti, alături de bloggerii Marius Weber şi Dana Berghes.

Adresa la care poate fi consultată această platformă culturală este  http://blog.goethe.de/dlite/ 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *