”Cu timpul, am început să fotografiem. Ioana Moldovan a plecat cu rulota prin țară să imortalizeze viața de zi cu zi a românilor în noile condiții, Bogdan Dincă a documentat o parte din inițiativele de ajutor pentru spitale și comunități vulnerabile, Andrei Pungovschi a fotografiat orașul prin luneta mașinii, ca o interpretare a sentimentului de claustrofobie, Adrian Câtu a explorat experiența personală în izolare, iar Mircea Reștea a continuat să meargă în Pirita, cea mai săracă zonă din Baia Mare, pe care o fotografiază încă din 2016”
&
”Așa a luat formă „Viața în pandemie”, un proiect de fotografie documentară prin care ne propunem să creăm o mărturie vizuală a modului în care am trăit, am ajutat și am supraviețuit cu toții în pandemie. Vrem să continuăm acest proiect în lunile care urmează”
Despre toate articulațiile acestui proiect – luminos și plin de speranță – se poate citi AICI!
Una dintre declinările proiectului este VIFLAIM ÎN IEUD:
”Pentru unii dintre numeroșii ieudeni plecați la muncă în străinătate, cei mai mulți în Anglia, Viflaimul a fost un motiv de a veni acasă de sărbători. Cam jumătate dintre actori sunt sau au fost plecați. E cazul lui Liviu Chindriș, un tânăr de 19 ani aflat în al zecelea an în care joacă în spectacol. A debutat la 9 ani în rolul îngerului apoi a fost, pe rând, soldat și crai, iar anul acesta a fost unul dintre draci. Și Stefan Dunca, acum în vârstă de 34 de ani și tată a trei copii a debutat la 9 ani în rolul îngerului. De atunci a jucat neîntrerupt și a ajuns să știe tot scenariul și să poată face orice rol. Tot timpul a existat un nucleu de oameni cu experiență mare care au putut să preia diferite roluri atunci când era nevoie și au făcut ușoară integrarea nou-veniților pentru că e și se dorește a fi o permanentă schimbare de generații. Anul acesta au fost două debuturi: Denisa (14 ani) în rolul Mariei și Alexandru (7 ani) în rolul îngerului. Trupa se reunește cam cu zece zile înainte de Crăciun și până la prima reprezentație se fac patru sau cinci repetiții pe parcursul cărora se pune mare preț pe corectitudinea mișcărilor și respectarea textului.”