Stați aproape de FILTM 2018!

Anul trecut, am fost unul dintre participanții direcți la acest minunat festival.

Am avut de moderat o seară importantă și destul de dificilă – am avut multe emoții, dar mai ales mi-a făcut o mare plăcere să fiu acolo.

Nu am nici o ezitare să spun direct așa: m-am simțit atunci – și păstrez vie această amintire – un privilegiat pentru faptul de a fi fost alături de acești oameni minunați. E o ocazie să mulțumesc încă o dată pentru ceea ce a fost anul trecut.

Am vrut, mai întîi, să invoc exemplul personal – mai ales pe post de argument ”la purtător”, personal și puternic. Fiindcă, aceasta este o convingere foarte puternică pe care o an, ceea ce e, an de an, la Timișoara, la acest festival este realmente de mare calitate și e de vorbit despre aceasta.

Apoi – de fapt, mai ales -, vreau să fac o invitație specială să privim spre ceea ce va fi. Nu peste mult timp, în ultima decadă a lunii, vor veni iarăși oameni extraordinari, scriitori, eseiști de primă linie.

Iată numai doua dintre momentele aparte ale ediției din acest an asupra cărora țin neapărat să atrag atenția:

1.Horia-Roman Patapievici. HRP va deschide ediția din acest an cu o conferință-regal: ”Țara în care locuim”.

2.Juan Gabriel Vásquez – invitatul VIP al acestei ediții din rândul scriitorilor de ficțiune. Este un scriitor u-lu-i-tor. Se spune despre el că este urmașul de drept al lui G. G. Marquez – și nu găsesc că ar fi vreo exagerare în această afirmație. Încă o mărturisire, dar scurtissimă: am citit, în lunile din urmă, cele două cărți ale sale publicate la Polirom. Este una dintre marile revelații literare ale mele din acest an. Nu e de ratat.

Programul complet al acestui festival, aici!

Nu îi ocoliți pe cei de la FILTM!

Mai mult: vorbiți despre ei, despre ce se întîmplă la acest festival, la Timișoara! Chiar merită cu asupra de măsură!  de bine, foarte de bine!

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *