INFO: Rachelle Bergstein – Diamante și foc

Rachelle Bergstein este scriitoare și edi­­tor şi a debutat cu volumul Women from the Ankle Down: The Story of Shoes and How They Define Us (Femeile de la gleznă în jos: Istoria pantofilor și cum ne definesc ei, HarperCollins, 2012).
Cea de-a doua carte, Brilliance and Fire: A Biography of Diamonds, HarperCollins, 2016, a fost desemnată de Amazon una dintre cele mai bune apariţii non-fiction.
Publică articole în Forbes, New York Times/Well Family, The New York Post, The Awl, Slice, Bloomberg View, WSJ Speakeasy, Slate DoubleX, HelloGiggles și The Dirty Durty Diary. Trăiește la Williamsburg, Brooklyn, împreună cu soțul și fiul lor.

P A T I M Ă   Ș I   D O R I N Ț Ă ,   E N I G M Ă ,   I S T O R I E ,
F A S C I N A Ț I E   Ș I   O B S E S I E   E T E R N Ă .
O   I S T O R I E   B R I L I A N T Ă   A   C E L O R   M A I   D O R I T E
P I E T R E   D I N   L U M E .

Diamantele, simbol al regalității și al iubirii eterne, răsfăţate în cea mai vie istorie plină de personaje reale care le dau strălucire.
De unde vin? Unde vor ajunge? Cu ce preţ? Şi pentru cât timp?
Diamantul domnește ca leul giuvaierelor peste oceane și secole, peste oameni de rând și capete încoronate.

Diamante si foc_coperta

Cât valorează un diamant? Cum se transformă un diamant într-o bijuterie? Şi cum ajunge o bijuterie să fie de nepreţuit? Pentru că valoarea bijuteriilor este, aşa cum a fost dintotdeauna, nouăzeci la sută imaginară.

„ A   D I A M O N D   I S   F O R E V E R ! “
D E   B E E R S

De la diamantul Hope la diamante scăldate în sânge… De la Harry Winston la sclipiciul hip-hopului, o prezentare inteligentă, scăpărător de ironică a teribilei industrii a diamantelor.

„Scriu despre pantofi, diamante și alte obiecte capabile să stârnească obsesii.“ – RACHELLE BERGSTEIN

De la minele din Africa de Sud, acolo de unde diamantele au început să fie extrase la sfârșitul anilor 1890, până la companiile care s-au luptat să dobân­dească monopolul asupra lor, de la vedetele care au strălucit împodobite cu diamante până la „păpușarii“ care au tras sforile în culise astfel încât noi, toți muritorii, să pricepem valoarea acestor nestemate – Diamante și focoferă o istorie scăpărătoare a celei mai râvnite pietre prețioase de pe Pâmânt, a campionilor ei și a celor mai plini de culoare adoratori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *