Burlaci și burlăcițe la Nottara

 FOTO: Maria Ştefănescu

Vineri 28 aprilie,  de la ora 19:30, va avea loc, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara, premiera oficială a spectacolului Burlaci și burlăcițe, pe textul dramaturgului contemporan Hanoch Levin (traducerea: Bogdan Budeș),  în regia Alessandrei Giuntini. Decorul este conceput de Ștefan Caragiu și Alessandra Giuntini, iar costumele sunt semnate de Mihaela Popescu.

Din distribuţie fac parte actorii: Daniela Minoiu, Vlad Gălățianu, Alexandru Mike Gheorghiu, Corina Dragomir, Sebastian Ghiță.

Textul face parte din categoria acelora „pe care nu le poți ignora: fie îl iubești, fie îl urăști; indiferent, oricum, nu te lasă” după cum menționează însuși traducătorul.

Respectând nota de burlesc, pe care textul acidului autor israelian o propune, regizoarea a creat o comedie fără inhibiții, în care parodia și caricatura se împletesc savuros cu umorul aspru și observația ironică.

Un cuplu merge la culcare în seara de dinaintea nunții… dar emoțiile, frămîntările și îndoielile obișnuite se transformă treptat în întrebări existențiale! Eroii noștri au parte de o aventură onirică, în care drumurile li se întretaie pentru a ajunge iar… la somn! Sau totul este doar un vis?

„Pentru mine a fost mereu interesant să găsesc limbajul scenic potrivit fiecărui text și pentru aceasta încerc să-mi folosesc toate cunoștințele, de la teatrul realismului psihologic, la commedia dell’arte și pînă la dansul contemporan. Am senzația că, împreună cu actorii, am construit atmosfera potrivită și că acest spectacol nu e doar o comedie la care să mori de râs; nu – aici spectatorul se va gândi puțin și la viața lui și va trebui să admită că în interiorul fiecăruia dintre noi e ascuns un clovn tragic și caraghios.” afirmă regizoarea.

Spectacolul a fost prezentat iniţial în cadrul Laboratorului de teatru DENS, organizat de Teatrul Nottara, sub coordonarea lui Oleg Loevski, în vara anului 2016, succesul la public făcând ca acesta să intre în repertoriul curent al instituţiei.

Tags:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *