La Bord – un (alt)fel de jurnal. Crăciun Fericit! Urări din depărtări

Terminăm un calvar de cîteva zile,  un slalom extrem de dificil, printre furtuni renumite a fi dintre cele mai grozave, la nord de New Foundland-Marea Labrador, atingând coastele insulei Belle Isle, Canada

O stare de calm se așterne peste întreg vaporul. Cel mai fericit este bucătarul care își văzuse toate planurile pentru seara de Ajun năruite. Nu, nu răul de mare! Dar ce poți sa faci cînd orice lucru refuză cu încăpățânare să stea, doar pentru o clipă, acolo unde îl așezi.

Belle Isle?!? Oare ce vor fi găsit navigatorii ce au zărit-o întîi și au botezat-o, la o bucată de pămînt, la capăt de lume, stearpă și înghețată, de au văzut-o frumoasă? Trebuie să o fi fost ochii sufletelor lor care, ca și ai mei, au perceput frumusețea instalării liniștii interioare, a confortului spiritual,  care te fac să redevii Tu.
La fel înțeleg eu Crăciunul. Ca o insulă a frumuseții spirituale, așezată prin Nașterea Lui, în calea furtunilor vieții omenești pentru a fi deopotrivă un adăpost și loc de reculegere. Lăsat anume la sfârșit de an ca un reper moral către care ne inșurim pe drumurile noastre și unde ne regăsim cu toți cei dragi. Totul pentru a-L sărbători cum se cuvine pe Cel ce ne-a dat Cuvântul…..și gîndul cel bun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *