Războiul Rece

Suntem în plin Război Rece. Nu, nu cel dintre SUA și China pe care îl prezic profeții anti-globalizării. Suntem într-un război rece mic, local, pe măsura noastră.

Știrile din presă și postările FB se organizează binar. Pe de o parte, sunt obișnuitele teorii conspiraționiste ventilate de Sputnik și idioții utili ai ”stângii” autohtone: SUA, Germania, cipuri, soroși, billgateși, merkeli, macroni, temperatura, 666, datele personale, șparanghel, precariat, etc., etc. Pe de altă parte, se multiplică accelerat teoriile în oglindă care văd peste tot numai știri false, obscurantism religios, agenți și propagandă rusă.

De la pseudo-institutele de cercetare ale Academiei populate de absolvenții de intelligence în cătare de locuri de muncă pe măsură, până la ONG-uri și organizații pro-europene/pro-vestice, cu toții repudiază orice argument anti-sistem prin explicații stereotip ce țin de Putin și puterea sa malefică. Nu mai avem argumente, ne sunt suficiente etichetele.

Rusia e atât de prezentă în discuțiile (disputele) locale încât, chiar dacă ar fi vrut să ocupe România, și-ar fi dat până acum seama că nu are de ce să o facă: ne-am autocolonizat preventiv. Nu mai avem probleme locale, nu mai avem discuții pe chestiuni zilnice.

Ne pricepem cu toții la geopolitică…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *