Dacă ai vreo întâlnire de dragoste…  – Jurnal ilustrat 133

Și a istorisit mai departe feciorul cum îndată s-a înfățișat la el bărbierul […] cu sculele și uneltele meșteșugului și, poruncindu-i să-l tundă cât poate de repede, bărbierul i-a răspuns:

—De ce te grăbești? Nu știi că graba strică treaba? Ia-o mai domol, tinere! De ce ești atât de slab? Ai zăcut de vreo boală?

133-1

—Lasă trăncăneala, meștere! Mă tunzi sau nu?

—Scurt sau lung? l-a întrebat bărbierul.

—Scurt, dar mai repede!

Bărbierul a râs:

133-2

—Cum îți închipui că m-aș apuca să te tund înainte de a-ți face horoscopul? Află că pentru tuns sunt ceasuri faste și nefaste!

133-3

— …deci azi ne aflăm în ziua a optspresecea a lunii Safar, anul de la hegira 653 și anul 7320 al erei alexandrine… După socotelile slăviților atronomi răsăriteni, Marte se află în împerechere cu Mercur; Taurul e în urcare, într-un preț de opt grade și șase minute; acestea fiind arătările horoscopului, tunsul aduce noroc, însă dacă ai o întîlnire de dragoste, păzește-te ca de foc.

133-4

(Dacă vreți să vedeți ce s-a mai întâmplat cu tânărul care a vrut să se tundă, căutați în 1001 de nopți. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar, ilustrații de Ana Alfianu, București, editura Humanitas, 2019, p.226. O minune de carte! Cât despre mine, nu m-am mai putut opri din citit…)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *