Nume sonore la Festivalul Internaţional de Zmeie de la Timişoara

În perioada 28 mai-02 iunie va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Zmeie Timişoara. Acesta propune publicului larg un concept cultural inedit ce îmbină arta şi literatura cu designul şi înălţarea zmeielor. Invitaţi din SUA, Germania, Marea Britanie, Austria, Elveţia, China vor înălţa pe cerul Timişoarei în zilele de 1-2 iunie propriile creaţii, zmeul devenind astfel o punte de legătură între diferite culturi şi mentalităţi. Iată numai câteva nume care vor participa la această a doua ediție:

-Wolfgang Schimmelpfennig (GER)(autorul mai multor cărți dedicate construcției și înălțării zmeielor) (http://www.drachenwiki.de/index.php/Wolfgang_Schimmelpfennig);

-Scott Skinner (SUA) (http://scottskinnerkites.com/index.html),

-Steve Brockett (UK) (http://www.stevebrockett.com/Galleries/Kites-1);

-Malcolm Goodman (UK) (http://www.kiteman.co.uk).

-Iqbal Husain (Elvetia) (http://www.drachen.org/bio/iqbal-husain

Evenimentele din cadrul festivalului promit o redescoperire a spiritului ludic ce se află în fiecare din noi, dar propun şi noi teme culturale.

Primele trei zile ale festivalului sunt dedicate atelierelor de confecţionare zmeie în şcolile din Timişoara, ateliere coordonate de Godfrey Gamble şi Iqbal Husain.

În 31 mai de la ora 17, în Aula Magna a Universităţii de Vest va avea loc dialogul dintre celebrul scriitor rus, Mihail Šiškin şi jurnalistul Cristian Pătrăşconiu. Traducerea din şi în limba rusă va fi asigurată de doamna Antoaneta Olteanu.

În aceeaşi zi, în holul Universităţii de Vest din Timişoara, de la ora 19 va avea loc vernisajul expoziţiei Timişoara Art Kites. Peste 50 de artişti plastici din România, Ungaria şi Japonia îşi vor expune zmeiele de artă special realizate pentru acest eveniment.

În 1-2 iunie la Aerodromul Aviaţiei Utilitare din Timişoara, Calea Torontalului Km 3, vor avea loc demonstraţii de zmeie înălţate de invitaţii internaţionali ai festivalului.

Participanţii pot alege între atelierele de scriere şi lectură creativă coordonate de scriitorii Lia Faur şi Şerban Axinte, precum şi cele de pictură, confecţionare şi înălţare de zmeie coordonate de Jeanette and Malcolm Goodman.

Festivalul Internaţional de Zmeie se adresează tuturor vârstelor şi tuturor categoriilor de public.

Organizatorii acestui eveniment sunt Asociaţia Culturală Skyline şi Fundaţia Herczeg.

Parteneri: Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre acest eveniment de amploare pot fi găsite pe pagina de Facebook a festivalului.

LaPunkt este unul dintre partenerii media ai acestui Festival.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *