„Românul verde”, listă cu final deschis

Românul verde e pesedist şi îl iubeşte pe Dragnea, pentru că se recunoaşte în dinţii, în pasiunea pentru pescuit, ori în mustaţa aceluia. Îl iubeşte şi pentru că e şmecher, reuşind să fie, practic, premier şi când, teoretic şi practic, are condamnare pentru orchestrarea unui furt masiv de voturi.

Românul verde nu vrea să fie schimbaţi parlamentarii care fură. El ştie că s-a furat dintotdeauna şi că se va fura mereu. E convins că în locul celor care fură azi vor veni mâine alţii, mai nesătui.

Românul verde iubeşte familia tradiţională. Varianta lui stilată se fereşte să-i înjure pe faţă pe toţi cei strânşi sub pălăria LGBT, dar se pretinde împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex pe motiv de protecţia copiilor. Românca verde ideală e fertilă ca Firea.

Românul verde nu e sensibil la acuzaţiile de plagiat aduse tezelor de doctorat ale politicienilor. În primul rând, nu vede nicio legătură între necinstea dovedită la obţinerea diplomei şi ceea ce un politician are de îndeplinit. În al doilea rând, el apreciază diploma, nu munca presupusă de dobândirea ei.

bizar 207

Românul verde râde în hohote la glumele lui Mircea Badea, iar pe Mihai Gâdea îl consideră binecrescut, frumos şi inteligent. Altfel spus, iubeşte Antena 3 de la cap la coadă.

Românul verde iubeşte politicienii „cu sânge în instalaţie”, care se exprimă scurt şi mai mult sau mai puţin agramat. Dimpotrivă, românul verde consideră că regele Mihai n-a dat dovadă de „sânge în instalaţie” atunci când a abdicat, sub presiunea ruşilor. Pe 30 decembrie, adică la câteva zile după dispariţia regelui, românul verde a salutat cu satisfacţie aniversarea Republicii, uitând nu numai că ea a fost instaurată de sovietici, dar şi că Ceauşescu se alesese preşedinte pe viaţă, unul cu sceptru regal, că fiul lui, Nicuşor, avea calea pavată pentru succesiunea la tronul republican şi comunist, că de dorit este să trăieşti nu în republică ori monarhie, ci într-o democraţie, iar astăzi, oricare dintre monarhiile europene este mai democrată decât republica postcomunistă România. Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia, plus celelalte monarhii, mai mici, toate pot fi modele de democraţie pentru România, fie şi din singurul motiv că în ele legea se opune hoţiei.

Românul verde urăşte Statul Paralel. El vede cum preşedintele senatului îl somează pe preşedintele ţării să ia o poziţie clară faţă de influenţa Sistemului Paralel asupra Justiţiei. Cum fostul primar al Constanţei pleacă din ţară, deşi se afla sub control judiciar, apoi le scrie avocaţilor lui şi-şi dezvăluie intenţia de a cere azil politic în Madagascar, pentru că el unul s-a săturat să fie hăituit de Sistemul Paralel. Cum un jurnalist fost securist identifică în scurta bătălie din interiorul PSD care a dus la demisia premierului o confruntare între două aripi ale Statului Paralel. Românul verde ştie că Statul Paralel este o organizaţie conspiraţionistă care împiedică parlamentul rezultat din alegeri să-şi pună guvern şi să gestioneze ţara.

Românul verde nu suportă amestecul ambasadorilor în treburile interne şi, la o adică, dă „share” pe facebook vorbei mitocăneşti a unui general în rezervă, cu trecut dubios, la adresa ambasadoarei Franţei şi apoi dă „share” pozei unei femei cu sânii vizibili prin bluza transparentă, fals identificată ca fiind ambasadoarea Olandei „în 2013”.

Românul verde îl detestă pe George Soros, pentru că e bogat şi alimentează cu banii lui ONG-urile care-şi vâră nasul în activitatea legiuitorilor noştri.

Românul verde îl apreciază pe Vladimir Putin, pentru că pare neînduplecat în lupta împotriva terorismului, pentru că nu se lasă încălecat de americani, pentru că se opune imigraţiei şi pentru că îl detestă pe Soros. Îl apreciază şi pentru că e şmecher, reuşind să fie preşedinte la el în ţară şi când, teoretic, ocupă funcţia de premier. Românul verde nu-l apreciază pe Vladimir Putin, pentru că Rusia alimentează tendinţele separatiste din interiorul Republicii Moldova şi caută să împiedice unirea aceleiaşi cu România. Românul verde nu vede nimic rău în a-şi lua informaţiile despre politica românească de la agenţia de ştiri Sputnik.

Românul verde îl apreciază pe Viktor Orban, pentru că nu se lasă încălecat de Uniunea Europeană, pentru că se opune imigraţiei şi pentru că îl detestă pe Soros. Românul verde nu-l apreciază pe Viktor Orban, pentru că Ungaria întreţine pasiunea maghiarilor pentru ideea de autonomie a ţinutului secuiesc.

Românul verde îl apreciază pe Donald Trump, pentru că e neînduplecat în declaraţii la adresa teroriştilor, pentru că se opune imigraţiei, pentru că se declară hăituit de „Deep State”, ori Statul din adâncuri, pentru că e şmecher, pentru că e bogat, pentru că spune tot ce-i trece prin cap şi pentru că simpatizanţii lui îl detestă pe Soros. În mod paradoxal, românul verde nu-l consideră responsabil pe Donald Trump de dojenile transmise de Departamentul de Stat parlamentarilor noştri.

Românul verde simte un fior patriotic la gândul că România a intrat în anul centenarului Marii Uniri. Totodată, nu-l persecută gândul că ţara a ieşit dintr-un an cu zero kilometri de autostradă deschişi circulaţiei, altfel spus, cu zero paşi făcuţi spre finalizarea unirii ţării cu Europa civilizată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *