Jurnal de taxi – 3

 

Sâmbătă la prânz. O zi liniștită pe străzile Bucureștiului. Ideal pentru o plimbare, dacă ai cu cine. Sunt ca la pescuit, aștept. Aplicația caută, caută. Milioane de fire nevăzute leagă orașul, locuitorii săi, asfaltul, mașinile, gropile din asfalt, acolo unde sunt evidențiate de alți șoferi vigilenți, și totul se petrece într-o carcasă de telefon. Nu e minunată tehnologia asta cu conexiunile ei uimitoare! Sunt trezit din reverie de un piuit scurt. Gata, pornesc. Ajung. Se urcă un bărbat atletic, în ținută sport, cu un rucsăcel în spinare, pregătit parcă pentru o tură prin Herăstrău. Nici prin gând nu mi-ar fi trecut că sub o astfel de înfățișare se poate ascunde un distins politician dâmbovițean. Aș fi rămas, poate, și astăzi un ignorant în ale politicii dacă omul nostru n-ar fi decis să-și pună în operă strategia de partid în acel modest mijloc de locomoție la volanul căruia mă aflam. Și cum se putea mai bine decât să-și sune șeful de partid pentru o scurtă consiliere?

”Eu nu mi-aș asocia numele cu domnul cu care ne-am întâlnit azi. În p..a mea, e o persoana controversată, are și câteva bube… Sincer, nu cred că ar putea ajuta partidul în acest moment. Lasă-l să dea lozul că vedem noi apoi cum scăpăm de el, dacă asta te macină. Apoi, opiniile lui. Ți s-a părut ceva interesant în tot ce-a susținut? Sunt chestii deja fumate. Nouă ne trebuie o strategie coerentă de care să ne ținem. Bine. Îi spui tu? Dacă vrei, îi spun eu, nu mă deranjază. Altceva? Vezi că doamna e încă supărată. Da, nu s-a împăcat, e înțepată rău. Are impresia că noi o ardem în partid fără știrea ta, și nu e deloc așa. Tu ști bine. Ba din contră. Hm. Mai bine nu comentez. Dacă e vorba de război, mie îmi pace să atac primul, să fiu ofensiv. Încep discuția cu un cap în gură…”

Întradevăr, problemele organizatorice în partid nu sufereau amânare, trebuiau abordate urgent și mă bucur că am putut oferi cadrul luării unor decizii atât de importante. Dar ce mă bucură cel mai mult este că domnul deputat și-a menajat alegătorii în expozeul domniei sale, preferând să se ocupe mai îndeaproape de colegii de partid. Altfel, am fi fost siliți la o continuă defensivă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *