O nouă carte de Gabriel Liiceanu

www.humanitas.ro  anunţă că, în scurt timp, va publica un nou volum scris de Gabriel Liiceanu.

Cartea se numeşte Nebunia de a gândi cu mintea ta şi va fi disponibilă publicului-cititor la Tîrgul de carte Bookfest, de la începutul lunii iunie.

„Titlul, spune Schopenhauer undeva, «trebuie să fie pentru o carte ceea ce este adresa pentru o scrisoare». Dar cui i se adresează atunci titlul acestei cărţi, Nebunia de a gândi cu mintea ta? Cine anume e interesat de ce înseamnă să gândeşti cu mintea ta? Răspunsul mi se pare evident: oricine. Oricine care, vorba lui Kierkegaard, vrea să fie mai mult decât un exemplar într-un banc de heringi.“ (Gabriel LIICEANU)

„„Peste harta neuronală pe care a desenat-o pentru noi natura se aşază cea de a doua hartă, al cărei desen ne revine integral.
În numele acestei de a doua hărţi suntem judecaţi de ceilalţi. Răspundem pentru felul în care i-am trasat contururile şi pentru cel în care, pornind de la ea, ne-am ales apoi viaţa. Vina şi meritul nostru de aici se trag: din harta pe care nu încetăm s-o desenăm, de-a lungul vieţii, pe uriaşul teritoriu al creierului nostru. Şi s-ar părea că acesta e desenul care ne instituie «eul» şi care ne face răspunzători pentru ideile şi faptele izvorâte din el.“

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *