GAUDEAMUS 2014 în cifre

Ediţia din acest an a celui mai important Tîrg de carte de toamnă din România a avut loc între 18 şi 23 noiembrie, în Pavilionul central de la RomExpo.

Iată cîteva dintre cifrele cele mai semnificative ale acestei ediţii.

1.117.000 de vizitatori a avut ediţia din acest fapt – cifra marchează un record absolut pentru Gaudeamus. Precedentul – 115.000 de vizitatori în 2013.

2.750 de evenimente au fost, în total, în cele 5 zile ale Tîrgului de carte. Cifra este, şi ea, un record pentru Gaudeamus.

3.320 de expozanţi s-au aflat în Pavilionul central. Tîrgul a ocupat aproximativ 14.000 de metri pătraţi – foarte aproape de suprafaţa totală disponibilă în Pavilionul Central.

4.”Ziarul Tîrgului” a avut 4 apariţii – în 4 zile diferite. Fiecare, în tiraj de aproximativ 7.000 de exemplare.

5.Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost prezent în două rînduri la Gaudeamus 2014. În prima zi, 19 noiembrie, şi-a lansat autobiografia „Pas cu pas”.

6.„Pas cu pas”, autobiografia lui Klaus Iohannis a fost cea mai rîvnită carte a Tîrgului din acest an – votul care a dat acest premiu a fost cel al publicului.

7.La edituri, Trofeul Gaudeamus 2014 a fost cîştigat de Editura Humanitas. Pe locul al doilea s-a situat editura RAO, iar pe poziţia a treia, editura Polirom.

8.Editura Trei a primit Premiul de Pxcelenta, in valoare de 10.000 de lei, oferit de Radio Romania, pentru pentru succesul construirii unui program editorial in jurul psihologiei si psihanalizei, extins apoi, prin alte titluri si prin cartile publicate de Pandora M, editura afiliata, catre literatura si catre alte domenii, cu vocatie „generalista”, informeaza organizatorii intr-un comunicat citat de Mediafax.

9.Trofeele presei pe sectiunile publicatii, TV, online si agentii de presa au fost castigate de cotidianul Adevarul, postul Pro TV, site-ul HotNews.ro, respectiv agentia nationala de presa Agerpres.

10.In mod exceptional la aceasta editie, Radio Romania a acordat un premiu de excelenta pentru traducere Antoanetei Ralian, cu prilejul traducerii cu numarul 120 – romanul „Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde, publicat la editura Humanitas.

 

Sursa documentare: Hotnews, Mediafax.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *