Valladares, Esenin-Volpin si refuzul minciunii

Armando Valladares este constiinta unei Cube democratice care, nu ma indoiesc, va renaste mai curand decat isi inchipuie scepticii de serviciu si neo-bolsevicii. Tot asa cum Aleksandr Esenin-Volpin, unul dintre fondatorii miscarii pentru drepturile omului din URSS, este, la cei 90 de ani recent impliniti, un reper moral pentru cei care resping “democratia administrata”, adica dictatura mafiei kaghebist-fesebiste condusa de Vladimir Putin. Valladares a protestat recent impotriva minciunilor scornite de stanga internationala privind rolul lui Gabriel Garcia Marquez in eliberarea sa dupa 22 de ani de temnita castrista. Am cazut si eu in plasa acestei nesimtite dezinformari.
De fapt, toate dezinformarile sunt nerusinate, speculeaza bunul simt, exploateaza buna credinta. Se nascocesc biografii, se insinueaza te miri ce, se mistifica actiuni si optiuni, se falsifica si se denigreaza cu un scop precis: a-i decredibiliza pe cei care rostesc adevarul. Aceasta era candva specialitatea “Saptamanii” barbisto-vadimiste si a “Luceafarului” lui Dragos-Racanel si Silvestri-Tarnacop. Din pacate, patologia continua.

Despre Valladares, recomand acest articol al istoricului Mircea Stanescu, autorul unor exceptionale carti despre fenomenul “re-educarii”

:http://www.contributors.ro/cultura/armando-valladares-si-gulagul-cubanez-note-de-lectura/?cfcc

Despre Esenin-Volpin, recomand articolul analistului Vladimir Kara-Murza, unul dintre cei mai activi membri ai opozitiei democratice din Rusia, apropiat de Vladmir Bukovski si de Boris Nemtsov:

http://www.worldaffairsjournal.org/blog/vladimir-kara-murza/alexander-yesenin-volpin-father-russia’s-human-rights-movement-turns-90

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *