Să se aleagă praful de la ICR!

Trăim ȋntr-o lume plină de măști, aproape că e carnaval zi şi noapte. Dar și așa se mai ȋntâmplă lucruri de necrezut, ȋnșelătorii sau imposturi ne neimaginat… însă, ȋn primul jurnal sau la talkshow-ul de la cealaltă televiziune se demonstrează că nu este chiar așa!

Dar stiți ceva? Nici scrisul nu mai este ce a fost. Totuși mai sunt locuri pe lumea asta unde, de pildă, o lucrare de cercetare presupune să mai și citești… dar nu chiar peste tot! Nici la târgurile de carte nu poţi merge exclusiv cu hrană spirituală. Poți merge și cu de-ale gurii. Așa a făcut Institutul Cultural Român la târgul de la Paris.

Recent, acest Institut ne-a trimis o replică vis-a-vis de un articol scris de Ioan Stanomir care afirmase că la adresa Aleea Alexandru nr.38 nu mai locuiește nimeni. Biroul de Presă al ICR a răspuns că ne ȋnșelăm și a replicat că pe Aleea Alexandru la nr.18 sunt locatari, chiar și un motan martor al unor manifestări culturale deosebite.

Biroul de Presă ICR a scris, ȋn trei rânduri, ȋn dreptul la replică adresa Aleea Alexandru nr.18 in loc de nr.38. Să-ti greseşti odată adresa mai merge, hai şi de două… dar de trei ori nu se poate! Am trecut şi eu pe la nr.18 şi – s-ar părea că locul este Parisul lor – adică un restaurant unde se pot consuma, inclusiv produse tradiționale românești.

Institutul Cultural Român ȋn frunte cu un master-chef ne-a arătat că se poate face orice din cultură.
Spuneam ca nici scrisul nu mai e ce a fost: uite ca articolul ăsta am ȋnceput să-l scriu cu degetele mari de la mână pe telefon, în metrou…

Acum, ȋl continui la calculator unde citesc că domnul Andrei Marga va părăsi barca ICR-ului. Am pus titlul “Să se aleagă praful de la ICR!” pentru că prin plecarea master-chef-ului nu s-a rezolvat problema. În Instituţie s-a adunat foarte mult praf. El trebuie să se aleagă şi apoi suflat!

Un comentariu

  1. radu baltasiu director

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *