Încă o impostură icr-istă

Citesc – și nu este pentru prima oară în ultima vreme când am neplăcuta surpriză să văd că ICR-ul publică comunicate mincinoase și își asumă co-participări mincinoase – că prezența mea de la sfărșitul săptămânii la festivalul de poezie Felix de la Anvers are de-a face (sau este susținută, sau făcută cu sprijinul ICR Bruxelles) cu această instituție condusă lamentabil de la București de imbecili fuduli și aparatcici de care mi-e silă, de care m-am săturat până-n gât.

Prin aceasta, repet ceea ce am tot spus în ultimele șase luni: niciodată nu voi participa la programele lor, niciodată nu voi accepta să mi se plătească drum sau diurnă sau să merg să particip la prostiile lor răsuflate cât timp această instituție demantelată de cuplul Marga-Gârbea va fi dusă la sapă de lemn de acest duo stupid, neprofesionist, cu competențe mai scăzute decât ale cadrelor din perioada iliesciană. Ei arată cât se poate de clar în ce mizerie ne-au dus pe toți politicianismul și nerușinarea noii nomenclaturi culturale, și ca atare nu vreau să am de-a face cu ei – când am primit telefon de la ICR Bruxelles în urmă cu câteva luni, am spus foarte clar (și poate prea politicos) că mă delimitez de orice asociere cu această instituție. Înainte de asta, semnasem petiția inițiată de Radu Vancu pentru destituirea dezastruosului fost ministru de externe Marga, filosoful specializat în jocuri de culise și combinații jegoase. Mai clar de atât nu pot și nu știu să mă exprim. Când am fost invitat cu vreo lună în urmă să merg la New York în nu știu ce bursă finanțată de ICR am spus iarăși nu. Când am fost chemat la Poznan să vorbesc despre Blecher le-am spus organizatorilor polonezi că nu vreau ca drumul meu să fie plătit de ICR, iar ei au înțeles situația și s-au ocupat de acest detaliu. Însă nerușinarea ICR-ului de a amesteca lucrurile în comunicate oficiale, preluate apoi peste tot, depășește orice imaginație.

Mi-e scârbă, o scârbă viscerală cum nu am mai simțit de ani buni, față de tupeul acestor libărci care încearcă pe orice cale să bifeze evenimente la care nu au nici o contribuție, inducând totodată ideea că eu aș fi inconsecvent în deciziile mele (și nici măcar nu e vorba de mine aici – cu tot regretul pentru conducerea ICR Bruxelles, pe care o simpatizez de la distanță, același lucru i l-au făcut și lui Mircea Cărtărescu anul acesta, anunțând că a mers să aibă în Belgia o lectură prin ICR, ceea ce era o altă – a câta – minciună).

Minciuni grosolane, dezinformare, încercări susținute de a compromite și de a bagateliza hotărârea unor oameni pentru care principiile, domnule Andrei Marga, nu sunt ceva cu care (pentru o sinecură, o bursă sau un bilet de avion) te poți șterge la fund. Spălați-vă cu ele pe cap și încetați să vă mai împăunați cu activități în care nu faceți decât să vă strecurați ca niște șobolani. Până aici!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *