„Ăsta-s eu, Victor Rebengiuc” – duminica, ora 14.00, spatiul Marin Preda, Gaudeamus

Editura Vremea vă invită să ne fiți alături la lansarea cărții „Ăsta-s eu, Victor Rebengiuc”, care va avea loc în cadrul Târgului de carte GAUDEAMUS 2023, duminică, ora 14.00, spațiul Marin Preda, Romexpo.

Volumul, publicat de Editura Vremea în Colecția Vremea Vedetelor, adună peste 80 de mărtu­rii ale unor personalități care surprind frânturi emoționante din cariera și viața artistului. S-au păstrat texte în care mari regizori, Vlad Mugur, Radu Penciulescu, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Valeriu Moisescu, Stere Gulea, Andrei Șerban, Cătălina Buzoianu, Alexandru Dabija și Yuriy Kordonskiy, vorbesc despre spec­tacolele pe care le-au realizat împreună cu actorul. Paginile despre fami­lia actorului, cu declarații semnate de soția Mariana Mihuț și fiul Tudor Rebengiuc, constituie unul dintre cele mai consistente capitole ale cărții.

Interviul cu Victor Rebengiuc a fost adus la zi în ultimul capitol al acestui volum, intitulat Am 67 de ani de profesie, dar nu pot spune că știu cum se face. În ediția de la Editura Vremea, criticul de teatru Alina Epîngeac, regizorul Laurențiu Damian, jurnalista Sanda Vișan și criticul de film Ionuț Mareș au conturat ipostaze noi ale actorului, trecând în revistă rolurile realizate de acesta în teatru și film în ultimii 15 ani. Partea finală a cărții a fost completată, în ediția din 2023, cu cele mai recente spectacole și filme în care a jucat Victor Rebengiuc.

În anul I am dat peste o carte, Viața mea în artă de Stanislavski, în care am citit o frază care m-a marcat profund. «Să iubești arta din tine și nu pe tine în artă.» Mi se pare un lucru esențial pentru cariera actoricească. În momentul în care începi să te iubești pe tine ca actor și uiți personajul pe care-l ai de jucat, se cam termină cariera ta. Recomand oricui vrea să se apuce de profesia de actor să citească această carte, pentru că îi dă niște direcții foarte clare, cu adevărat importante. Totul ține de modestie și de conștientizarea faptului că artistul nu e un Dumnezeu. Artistul creează, dar nu trebuie să uite nici o clipă cine-i de fapt creatorul.”

                                                                                                                                                    Victor Rebengiuc

Datele evenimentului sunt următoarele: duminică, 26 noiembrie, orele 14:00, spațiul Marin Preda, Pavilionul A, Romexpo.

Mai multe informatii:

Vremea Vedetelor: Ăsta-s eu, Victor Rebengiuc (edituravremea.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *