În ebraică. Din Biblia Hebraica

La Polirom, într-o ediție foarte cochetă, a apărut, foarte recent, o bijuterie de carte: Cartea Psalmilor, mai precis – primul volum dintre cele trei programate pentru a acoperi, în ediție bilingvă, acest extraordinar patrimoniu deopotrivă poetic și religios.

Cartea Psalmilor (1-50) a fost publicată în seria ”Biblia Hebraică”. Coordonatoarea acestui proiect este Madeea Axinciuc, iar seria ”Biblia Hebraică” – traducerea acesteia, dar în registru academic & neconfesional (o premieră, de altfel) – înregistrând până acum (la editura Universității din București însă) alte două ”intrări”, alte două volume; Iona și Ruth.

Voi reveni cu materiale publicistice mai ample despre acest – cu adevărat – eveniment editorial & eveniment cultural, întemeitor pentru țara noastră.

Până atunci însă, rapid, o mențiune importantă și, imediat după aceasta, un filmuleț sugestiv.

Cartea Psalmilor (1-50) beneficiază de lectura în limba ebraică a unui număr de cinci psalmi făcută de Rafael Shaffer, Prim-Rabin al României. Și anume: psalmii 8, 16, 18,29 și 46. La paginile care corespund acestor psalmi există un cod care permite accesare versiunii audio a textelor.

Ieri, 6 noiembrie, am ascultat, împreună cu Madeea, muzica specială a cuvintelor în ebraică ale Psalmului 8. Am și filmat acel moment.

Iată:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *