Expoziție virtuală: peste 100 de cutii comuniste de bomboane și ciocolată din colecția GastroArt. #stămacasă

”În aceste zile trebuia să avem deja la Blid Locantă Românească prima expoziție vernisată deja, iar pereții și rafturile doldora de cutii vechi de bomboane. Cum nu putem altfel, am decis să o facem on-line.” – notează cei care se ocupă de proiectul GastroArt.


Astăzi vă prezentăm peste o sută de cutii de carton de bomboane și ciocolată din perioada de comunistă din colecția GastroArt. Cei care au prins parte din anii de dinainte de ’90 își vor aminti cu siguranță bucuriile dulci ale copilăriilor noastre.

Planul nostru era de a mări colecția (în prezent avem peste 500 de exponate cu tematică gastronomică (cutii, ambalaje, etichete, meniuri, corespondență, medalii, sticle, recipiente etc.) și de a organiza o expoziție itinerantă prin țară iar apoi de a înființa un muzeu privat al gastronomiei românești. Sperăm ca aceste vremuri să nu ne zădărnicească eforturile de până acum și doar să le întârzie nițel.

Câteva informații despre istoria industriei ciocolatei în România puteți citi aici. Despre istroria unuia dintre cei mai mari fabricanți de ciocolată de la noi puteți citi aici. Despre istoria ciocolatei în Brașov puteți citi aici. Despre dulciurile ardelenești din secolele XVI și XVII puteți citi aici. Despre zaharicalele din Bucureștii de altă dată puteți citi aici.

Pregătim următoarele expoziții: cutii de tablă de dimenisuni mari din pre și interbelic. Cutii de bomboane și ciocolată interbelice, ambalaje de ciocolată și bomboane pre ’90 și post ’90, etichete de alimente din comunism, etichete de băuturi, meniuri interbelice și meniuri comuniste, ambalaje de gumă de mestecat etc.

INTEGRAL, AICI!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *