Un timișorean la Londra. La ICR Londra

Un interviu cu Dorian Branea, directorul ICR Londra, reconstituind o geografie sentimental-culturală. Un traseu în memoria unui timp trecut, un timp al anilor 90 – într-o Timișoara efervescentă, într-un timp al Istoriei marilor prefaceri sociale pe care Doru le-a trăit emoționant reamintind de acele vremuri, dar și de întâlnirea formatoare și esențială cu mentorii, cu mari profesori precum Cornel Ungureanu, Adriana Babeți sau Mircea Mihăieș.

Interviul video a fost  realizat în cadrul seriei ”Absolvenți ai UVT și carierele lor”, cu ocazia lansării la Timișoara a cărții sale ”Statele Unite al Românilor”, publicată de editura Humanitas . O întâlnire emoționantă cu Doru Branea și Daciana Branea, cu profesorii, cu prieteni, un eveniment care ne-a strâns laolaltă la deja nodul cultural consacrat al librăriei La Două Bufnițe din Piața Unirii din Timișoara. Despre aceste moment, a mai fost publicat pe Lapunkt un text minunat scris de Simona Constantinovici – despre lansarea în sine dar și despre prietenie. http://www.lapunkt.ro/2017/05/28/un-eveniment-de-exceptie-la-timisoara/ .
Cartea lui Doru Branea a lansată mai apoi și la Bookfest, la București, dar și la Arad
Interviul îl dezvăluie pe Doru așa cum îl știm – vorbind cu pasiune despre a fi în Cultură, ca mod de viață, despre studenție, despre profesori care te construiesc, despre Londra și Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *