Lucian Boia – volum dublu în Polonia

La începutul acestei luni, la editura prestigiosului Centru Internațional pentru Cultură de la Cracovia a fost publicat un volum dublu, conținând scrierile De ce este România altfel? și România, ţară de frontieră a Europei, semnate de Lucian Boia. La invitația Institutului Cultural Român de la Varșovia și a Centrului Internațional pentru Cultură, istoricul român va fi prezent în Polonia, în perioada 26-29 aprilie,  pentru un turneu de promovare a cărții în trei orașe: Cracovia, Katowice și Varșovia.

coperta cartii

În data de 26 aprilie, Lucian Boia va fi oaspetele Centrului Internațional pentru Cultură, unde va dialoga cu Łukasz Galusek, directorul editurii Centrului și redactorul-șef al revistei trimestriale „Herito”, dedicate patrimoniului și culturii Europei Centrale. În 27 aprilie, istoricul român va întâlni publicul polonez la un eveniment găzduit de Biblioteca Sileziană din Katowice. În 29 aprilie, societatea și istoria României vor ajunge în centrul atenției la Varșovia, unde Casa Întâlnirilor cu Istoria va fi scena de desfășurare a dialogului dintre Lucian Boia și Błażej Brzostek, un redutabil specialist în istoria României, autorul remarcabilului volum Paryże Innej Europy. Warszawa i Bukareszt, XIX i XX wiek (Parisurile Altei Europe. Varșovia și București, secolele al XIX-lea și al XX-lea, Editura W.A.B., 2015).

Traducătoarea ediţiei poloneze a volumului De ce este România altfel? este Joanna Kornaś-Warwas. Aceasta a mai tradus îb  limba polonă cartea lui Lucian Boia, Istorie și mit în conștiința românească, volum apărut în 2003.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *