Tentaţia femeii frumoase

Un articol din capitolul „articole de vacanţă”.
Ideea ar fi că orice bărbat se uită după o femeie frumoasă, măcar pentru o fracţiune de secundă. Nu știu care e procentul, dar cred că peste 80 la sută. (Același articol se poate citi pentru relaţia femei-bărbaţi)
Şi mărog de ce ai vrea o femeie frumoasă? Ca să o „ai”, cum zice Biblia, dar și ca să iei pentru tine ce ar putea ajunge la alţii. Să ţii pentru tine. Presupunerea mea aici e că o parte din ce vrem în timpul vieţii nu e o alegere obiectivă, e mai mult pentru a ne diferenţia de alţii.
Şi atunci să facem un raţionament de ducere la limită: dacă toate femeile ar fi frumoase? (Sigur că toate femeile sunt frumoase dar eu zic frumoase în sensul că tu întorci capul pe stradă după ele, ca într-un film cu James Bond).
Ei bine, atunci ar trebui să faci în fine o alegere pozitivă: de ce o preferi pe una și nu pe alta, o blondă mai degrabă decât o brunetă? Mai concret, de ce e frumoasă femeia ta, ce are ea special?
Şi uite așa, revenim la zero: orice femeie frumoasă, și cu cât vezi mai multe cu atât mai bine, nu e o tentaţie, din contră, e o provocare. Te provoacă să îţi aduci aminte, să ştii, mereu și tot mai bine pe măsură ce trece timpul, de ce e frumoasă femeia pe care ai ales-o.

Un comentariu

  1. Adrian Rusu says:

    Aha! Aşa deci…De ce aţi scris chestia asta ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *