De la idee la faptă

Astăzi a apărut o revistă nouă, LaPunkt.ro. Nu o veţi putea citi pe hârtie sau răsfoi. Nu veţi putea face notiţe şi observaţii pe marginea celor scrise şi nici nu vi se va mări teancul de publicaţii pe care, oricum, se pune praful. LaPunkt.ro este o publicaţie online, aşa cum au început să fie tot mai multe publicaţii din lumea în care trăim!

Se pare că hârtia e următoarea victimă a virtualului. Totuşi, sunt mulţi care spun că nimic nu se compară cu răsfoitul, cu plăcerea şi intimitatea pe care ţi le oferă foaia tipărită. Nu putem lupta cu nostalgia! Pentru mulţi, era pur şi simplu mai bine înainte. Dar publicaţia electronică – fie revistă sau carte – e altceva şi câştigă în fiecare zi mai mulţi adepţi. In metrou, văd din ce în ce mai puţini oameni care citesc cărţi pe hârtie. In schimb, au tot mai mulţi e-readere sau tablete şi probabil poartă cu ei biblioteci întregi.

Si ierarhiile se schimbă. Am citit deunăzi că Harry Potter scris de J. K. Rowling a fost poate ultimul bestseller internaţional pe hârtie. Vă amintiţi cozile şi îmbulzeala din librării la lansarea unui nou volum ? Cartea asta ne-a arătat tuturor că tinerii şi copiii nu au uitat plăcerea cititului. Aventurile de la Hogwarts au fost însă depăşite în topul vânzărilor, la categoria carte pentru copii, de trilogia The Hunger Games. Si asta datorită cărţii electronice. Potrivit Amazon, pentru fiecare carte tipărită vândută, cititorii au cumpărat 3.7 exemplare electronice din cartea lui Suzanne Collins. Pentru adulţi, trilogia Fifty Shades, scrisă de E L James, îşi consolidează prin versiunea electronică tirajul deja uriaş pe hârtie.

In contextul ăsta, o publicaţie electronică nouă este, din start, pe val. Dar ideea pentru LaPunkt.ro a fost mult mai veche. Nu are sens să istorisesc toată povestea. Publicaţia s-a născut astăzi. Asta trebuie reţinut! Intotdeauna între concepţie şi creaţie este un decalaj mare. De multe ori, nici nu se mai trece de la idee la faptă. Multe lucruri mor aici! Insă cele care ajung să facă diferenţa sunt cele care se nasc. Bine ai venit LaPunkt.ro!(業務用100セット) エステー ニトリルモデル/作業用手袋 【No.600 背抜きL】(同梱不可)
K180.2ctx2(SI1/G)六本爪ピアス(簡易鑑定カード付・シリコンキャッチ付)
レビュー投稿で次回使える2000円クーポン全員にプレゼント 富士電線 マイクロホン用ビニルコード 0.75m 20心 100m巻 MVVS0.75SQ×20C×100m 【生活家電\電線(ケーブル)
北欧ダイニング Cornell【コーネル】4点セット(テーブル+チェアA×2+ベンチ)
タグ?ホイヤー TAG HEUER アクアレーサー 300m WAY1112.BA0928 【新品】 時計 メンズ
【アルミ建具】【YKKap】アルミフレーム 洋風 ラフォレスタ 「スクリーンパーティション」 片引き戸 Hタイプ W1532mm×H2033mm[15320] インテリア建材 室内引き戸 引戸 室内戸
セイコー SEIKO ブライツ BRIGHTZ ソーラー 電波 メンズ 腕時計 SAGA229 国内正規【ポイント10倍】【楽ギフ_包装】
【先着30名様限定10%oFFクーポン発行中】フランスベッド /フランスベット ライフトリートメントマットレス スペシャル LT-500N AS(オールシーズン) 【シングルロング】マットレス Ma
▼スーツ〔ブルーステッチスーツ〕チャコールグレー 【46R:メンズ】ロンナー LONNER ウェア スーツ メンズ【春夏モデル】【40%OFF】【SALE】
【7年保証付】★本体+基本工事費全て込み【ノーリツ エコジョーズ ガス給湯器】 【リモコンセット RC-J101PEインターホン付】 GT-C166SAWX BL 16号 オート 壁掛形 ガスふろ給湯

Un comentariu

  1. Bine aţi venit în lumea virtuală! proiectul mi-a atras atenţia de la prima citire. Aştept cu interes publicaţiile.

    Să creşteţi!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *