Monica Pillat „Ceasuri de demult”

De curând la editura Baroque Books & Arts a apărut volumul de memorii al scriitoarei Monica Pillat „Ceasuri de demult”. Cartea, însoțită de un grupaj de fotografii,
înfățișează atât evenimentele dramatice prin care a trecut familia autoarei în timpul dictaturii comuniste, cât și pitorescul Bucureștiului din anii 50-60, însuflețit de amintiri legate de casele și interioarele de altădată. Prin fața cititorului se perindă portrete de familie, evocări ale unor personalități ca Vasile Voiculescu, Lili Teodoreanu, Ștefan Nenițescu, Nicolae Steinhardt, Constantin Noica, Șt. Aug. Doinaș, Valeriu Anania, Adina Nanu, Ivor Porter, Dan Duțescu, Rodica Vintilă, Barbu Cioculescu, George Muntean, etc., cu care autoarea a avut bucuria să se întâlnească de-a lungul anilor.
În prezentarea de pe coperta a IV-a, Valeriu Stoica ține să sublinieze că Monica Pillat ” înviază pentru eternitate, în această carte, oameni minunați care s-au ridicat deasupra întâmplărilor tragice ale destinului lor, învingând suferința cu demnitate, discreție și bunătate, mereu puternici în credință, iubire și speranță. Cartea este mai mult decât un dans, este un poem al memoriei”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *