1.Cronica de film din publicistica autohtonă nu are parte de un exces de semnături.
2.Dintre cei care, totuși, mai fac ceea ce se numește cronică de film nu sunt foarte mulți cu adevărat dăruiți pentru așa ceva.
3.E cu atât mai plăcut de salutat o semnătură recentă care dă – mai rar decât ne-am dori – text excelente despre lumea filmului: RĂZVAN BĂLTĂREȚU. (pentru Hotnews).
Mai jos, un scurt fragment din cea mai recentă cronică – analiză, de fapt – de film semnată de dl Băltărețu:
”Prin seria Spycraft, Netflix replică modelul de succes al canalelor clasice ca Discovery sau National Geographic. Ia un subiect, în acest caz spionajul, câteva voci care pot explica ce se întâmplă în lume și, peste toate acestea, pune un strat de dramatizare, suficient de gros cât să țină publicul atent la ce se întâmplă.
Seria este bazată pe cartea “Spycraft: The Secret History of the CIA’s Spytechs, from Communism to Al-Qaeda” scrisă de Henry R. Schlesinger, Robert Wallace și H. Keith Melton. Keith Melton este și una dintre vocile din fiecare episod și încearcă să ofere o dimensiune cât mai realistă asupra spionajului, tehnicii și echipamentelor disponibile.
Cei care au asamblat Spycraft în ceea ce poți vedea acum pe Netflix au încercat să ofere un punct de vedere simplificat într-un domeniu extrem de complex. Sunt însă câteva idei cu care poți rămâne și să vezi cât de departe a ajuns tehnologia.
De multe ori, și publicul obișnuit are acces la ea sau va avea cândva în viitor.”