Fiica lui Steve JOBS, Lisa Brennan-Jobs: Small Fry. O poveste de viață și de familie

Lisa – numele pe care artista Chrisann Brennan și Steve Jobs l-au ales pentru fiica lor nou-născută. Fata a crescut în Silicon Valley într-o perioadă în care zona era marcată de schimbări accelerate. În copilărie, tatăl s-a dovedit o figură absentă. Crescând, Lisa s-a apropiat de el, ceea ce i-a deschis calea către o lume în care casele luxoase, vacanțele exotice și școlile private erau normalitatea. Uneori o copleșea cu atenție, alteori era rece, critic și imprevizibil. În adolescență, când relația cu mama ei s-a răcit, Lisa a decis să se mute în casa tatălui, sperând că el va deveni părintele pe care și-l dorise dintotdeauna. O poveste complexă de familie, dar și o frescă a Californiei anilor ’70–’80, Small Fry este o carte de o sensibilitate aparte, care ne dezvăluie o voce literară profundă și inteligentă.

„Un tablou intim, conturat până la ultimul detaliu. Cititorul acestor memorii va rămâne cu imaginea unei femei înțelepte, capabilă să iubească și să ierte, împăcată cu propriul trecut.“

— San Francisco Chronicle

„O declarație copleșitoare de dragoste pentru tatăl ei – cu toate defectele și calitățile lui deopotrivă.“

—  Seattle Times

LISA BRENNAN-JOBS (n. 1978) este scriitoare și jurnalistă. Semnează articole și eseuri pentru publicații prestigioase, precum VogueO MagazineThe Southwest ReviewThe Massachusetts ReviewThe Harvard Advocate și The Los Angeles Times. Cartea ei de debut, Small Fry (2018), a fost bestseller New York Times și National. S-a regăsit în topul celor mai bune zece cărți ale anului 2018 realizat de New York TimesThe New YorkerPeople și The San Francisco Chronicle. De asemenea a fost numită „cartea anului“ de Los Angeles TimesNPRThe WeekGQPublishers Weekly și British Vogue. În prezent, locuiește în Brooklyn, cu familia.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *