MȚR: American Independent Film Festival 14 – 17 septembrie, 19 – 20 septembrie 2020

American Independent Film Festival revine în 2020 cu cea de-a patra ediţie şi prezintă o selecţie de producţii independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Veneţia, multe dintre ele în premieră absolută în România, alături de secțiuni retrospective, proiecţii şi evenimente speciale.

Luni, 14 septembrie

20:00 WAVES
Regie: Trey Edward Shults, 2019, 135 min, USA, CAN
Festivaluri: Telluride 2019

Cu un ansamblu uimitor de actori multi-premiați și debutanți impresionanți, Waves urmărește călătoria emoționantă a unei familii afro-americane suburbane – aflată sub figura unui tată bine intenționat, dar impunător – ce traversează o perioadă dificilă în urma unei tragedii. Filmul este o poveste intimă despre capacitatea oamenilor de a ierta, chiar și în cele mai întunecate momente.

Marți, 15 septembrie

20:00 GIVE ME LIBERTY
Regie: Kirill Mikhanovsky, 2019, 110 min, USA
Festivaluri: Sundance 2019; Premiul John Cassavetes – Independent Spirit Awards 2020
Cel mai bun film – Macao IFF 2019
Q&A cu regizorul Kirill Mikhanovsky via Skype

Vic, un tânăr american cu origini ruse, conduce un mijloc de transport pentru persoane cu dizabilități. Aflat în întârziere într-o zi deja afectată de proteste de stradă, Vic acceptă fără tragere de inimă să-și transporte bunicul și o duzină de ruși la o înmormântare, iar lucrurile se complică când lor li se alătură Tracy, o femeie de culoare. cu scleroză laterală. Pe punctul de a fi concediat, ziua lui Vic merge din ce în ce mai rău.

Miercuri, 16 septembrie
19:30 THE AMERICAN SECTOR
Regie: Courtney Stephens, Pacho Velez, 2020, 67 min, USA
Festivaluri: Berlinale, 2020
Q&A cu regizorii Courtney Stephens şi Pacho Velez via Skype

The American Sector duce spectatorii într-o călătorie prin diverse regiuni ale Statelor Unite unde fragmente din Zidul Berlinului sunt expuse ca monumente publice. Vizitând peste patruzeci de locaţii, filmul reuneşte poveştile pe care oamenii le spun despre aceste monolite portate, surprinzând modul în care artefactele leagă trecutul şi prezentul.

22:30 THE BIGGEST LITTLE FARM
Regie: John Chester, 2018, 91 min., USA
Festivaluri: Toronto 2018, Premiul Publicului, AFiFest

Documentarul relatează perioada de opt ani în care John și Molly Chester au făcut tranziția de la viața la oraș la mediul rural, pe un teren agricol sterp și însoțiți de visul de a face agricultură în armonie cu natura. Prin perseverență și prin îmbrățișarea oportunităților oferite de natură, cuplul descoperă un sistem viu stăpânit de biodiversitate, care există dincolo de ferma lor sau de imaginația noastră.

Joi, 17 septembrie

20:00 RESIDUE
Regie: Merawi Gerima, 2020, 90 min, USA
Festivaluri: Veneția 2020

Un tânăr cineast se întoarce acasă, după mulți ani, pentru a scrie un scenariu despre copilăria sa, dar cartierul său este de nerecunoscut, iar prietenii din copilărie sunt împrăștiați prin lume.
Sâmbătă, 19 septembrie

20:00 BEASTS OF THE SOUTHERN WILD
Regie: Benh Zeitlin, 2012, 93 min, USA
Festivaluri: 4 nominalizări la Oscar; Marele Premiu al Juriului – Sundance
Urmat de MASTERCLASS PROFESIONAL cu regizorul Benh Zeitlin (zoom webinar)

Într-o comunitate uitată, dar sfidătoare, o fetiţă de şase ani, Hushpuppy, este pe punctul de a deveni orfană. Ghidată de optimismul ei copilăresc şi de imaginaţia extraordinară, ea crede că ordinea naturală este în echilibru cu universul, până când o furtună puternică îi întoarce lumea pe dos. Disperată să-şi salveze tatăl bolnav şi casa ce se scufundă, acest mic erou trebuie să înveţe să supravieţuiască unor catastrofe de proporţii epice.

Duminică, 20 septembrie

20:00 FIRST COW
Regie: Kelly Reichardt, 2019, 122 min, USA
Festivaluri: În competiție – Berlin 2020

Un bucătar priceput merge în vestul sălbatic, alături de un grup de vânători, dar singura legătură adevărată pe care reușește să o stabilească este cu un imigrant chinez care caută și el o modalitate de a face avere. În curând, cei doi pornesc o afacere de succes.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *