Lansare de carte: Nuccio Ordine – Utilitatea inutilului / vineri, 2 octombrie, de la ora 19.00

Editura Spandugino și Librăria Humanitas de la Cișmigiu  invită să urmăriți vineri, 2 octombrie, de la ora 19.00, în transmisiune live pe pagina de Facebook a librăriei, lansarea cărții Utilitatea inutilului. Manifest de Nuccio Ordine.

Bogdan Tătaru-Cazaban, cercetător în istoria religiilor, alături de invitații săi, Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, și Teodor Baconschi, cunoscut scriitor, diplomat și teolog, vor discuta despre „manifestul” lui Nuccio Ordine, Utilitatea inutilului, o apologie pasionantă a libertății spiritului și a exercitării fără constrângeri a curiozității intelectuale, pe care George Steiner nu ezita să îl considere „o capodoperă în miniatură de originalitate și claritate”.

  • Nuccio Ordine, Utilitatea inutiluluiManifest. Cu un eseu de Abraham Flexner (traducere din limba italiană de Vlad Russo)

„Utilitatea cunoștințelor inutile se opune radical utilității dominante care, în numele unui interes exclusiv economic, ucide progresiv memoria trecutului, disciplinele umaniste, limbile clasice, educaţia, cercetarea liberă, fantezia, arta, gândirea critică şi orizontul de civilizație care ar trebui să inspire orice activitate umană.”

Lansarea cărții se va desfășura fără public.

Smaranda Bratu Elian este profesor de literatură şi civilizaţie italiană la Universitatea din Bucureşti, autor a numeroase studii și volume despre literatura italiană, traducător de filosofie și literatură italiană veche și contemporană. Împreună cu Nuccio Ordine, coordonează colecția bilingvă „Biblioteca italiană” (Humanitas).

Teodor Baconschi, diplomat, scriitor și teolog, este autorul a numeroase cărți de antropologie religioasă, reflecție creștină și eseistică de largă respirație culturală.

Bogdan Tătaru-Cazaban este cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor (Academia Română), specializat în istoria creştinismului, și traducător din limba latină, franceză și italiană. Alături de Miruna Tătaru-Cazaban, coordonează la editura Spandugino colecția „Perpetuo” din care face parte cartea lui Nuccio Ordine, Utilitatea inutilului.

Mai multe informații:

https://www.facebook.com/events/966035720576696

http://edituraspandugino.ro/36-perpetuo

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *