Întâlnire cu Gabriel Liiceanu despre „Povestea insulei Humanitas“: HUMANITAS, 30 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

Joi, 13 februarie, ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o întâlnire cu Gabriel Liiceanu despre „Povestea insulei Humanitas“, volum publicat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea editurii. Acest prim eveniment al anului aniversar Humanitas 30 de ani va oferi publicului prilejul de afla povestea editurii care, cu vorbele lui Horia-Roman Patapievici, „a devenit fenomenul cultural care a transformat decisiv spațiul nostru public în anii ’90“.

„Cel mai frumos compliment făcut Editurii Humanitas a venit de la Lucian Boia: «Dacă ţara întreagă şi-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o şovăială, am fi avut astăzi o altă Românie».

S-ar putea să fie așa. Am fost ghidați din prima clipă de un anacronic ideal al purității, născut în răspăr cu lumea din care ieșiserăm și deja desuet în raport cu cea în care intram. Visam la o etică a muncii acolo unde nu puțini pregăteau «tunuri» și eram îndrăgostiți de legalitate într-o țară roasă de corupție.

Am dorit, din prima clipă, să fac să se ivească dintr-un ocean al mizeriei morale o insulă Humanitas (am numit-o «patria mea mică»), în care am invitat să se așeze acele ființe alese, încrezătoare în valorile eterne ale omenirii.“

– Gabriel Liiceanu

https://eventbook.ro/other/bilete-gabriel-liiceanu-despre-povestea-insulei-humanitas

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *