Evenimentele HUMANITAS 30

📙 Acum 30 de ani, la 1 februarie 1990, Gabriel Liiceanu înființa Editura #Humanitas. Bilanțul Humanitas la 30 de ani: peste 3000 de titluri, 30 de milioane de cărți publicate.
Cu această ocazie specială, va fi lansată campania aniversară „#Humanitas30deani – Ai atâtea vieți câte cărți ai citit”, în care autorii Humanitas fac o pledoarie pentru lectură. Într-un concept foto-video special, vor fi alături de noi, pentru a răspunde la întrebarea „De ce citim?”, Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Vlad Zografi, Tatiana Niculescu și Dan C. Mihăilescu.

Câteva dintre evenimentele și proiectele aniversare ce se vor derula cu această ocaziet:
🔸 Lansăm volumul aniversar „Povestea insulei Humanitas” de Gabriel Liiceanu, joi, 13 februarie, ora 18:30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, povestea editurii care, după vorbele lui Horia-Roman Patapievici, „a devenit fenomenul cultural care a transformat decisiv spațiul nostru public în anii ’90”.

🔸 „Amintiri de la Humanitas”, proiect editorial inițiat de Ioana Pârvulescu, este al doilea volum aniversar. El va reuni confesiunile a peste 20 de voci: scriitori, arhitecți, istorici, editori, traducători. Îl lansăm la #Bookfest.

📚 Ambele volume aniversare vor fi oferite gratuit, în limita stocului disponibil, celor care cumpără orice carte Humanitas din toate Librăriile Humanitas 📖

📚 O altă promoție specială prilejuită de aniversarea „Humanitas 30 de ani” se desfășoară între 13 februarie și 13 martie, în Librăriile Humanitas: „30 de zile ● 30 de cărți ● 30% reducere” 📖

🔸 În luna martie, pregătim o ediție specială „Înapoi la argument” cu Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu.

🔸 Pentru copii, Humanitas Junior inițiază în anul aniversar 2020 proiectul „Biblioteci în grădinițe și școli primare”, asigurând în 30 de școli și grădinițe un fond de carte cu cele mai frumoase titluri din colecție.

🔸 Liceenii din 39 de colegii din București, Iași, Galați, Buzău, Piatra Neamț, Sibiu, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Brașov și Cluj sunt invitați și anul acesta să participe la Concursul Humanitas in licee, ajuns la cea de-a noua ediție.

🔸 La Bookfest va fi lansat și Almanahul Humanitas 30 de ani, din cuprinsul căruia notăm: Retrospectiva 30 de ani Humanitas în 30 de fotografii ● Interviuri vechi și noi ● Top autori Humanitas ● Din culisele nașterii unei cărți ● Indicele titlurilor Humanitas în 30 de ani.

🔸 În noiembrie, lansăm la #Gaudeamus Calendarul Humanitas 2021.

🔸 Tot în noiembrie, la încheierea anului aniversar, vă așteptăm la o seară „Dialoguri de duminică” cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu.

🔸 Desfășurăm de-a lungul întregului an conferințe, dezbateri despre piața de carte, întâlniri cu autori, lecturi în avanpremieră, turnee de lansări în țară, sesiuni de autografe și alte evenimente speciale dedicate cititorilor noștri.

  • • •

„Cel mai frumos compliment făcut Editurii Humanitas a venit de la Lucian Boia: «Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie».

S-ar putea să fie așa. Am fost ghidați din prima clipă de un anacronic ideal al purității, născut în răspăr cu lumea din care ieșiserăm și deja desuet în raport cu cea în care intram. Visam la o etică a muncii acolo unde nu puțini pregăteau «tunuri» și eram îndrăgostiți de legalitate într-o țară roasă de corupție.

Am dorit, din prima clipă, să fac să se ivească dintr-un ocean al mizeriei morale o insulă Humanitas (am numit-o «patria mea mică»), în care am invitat să se așeze acele ființe alese, încrezătoare în valorile eterne ale omenirii.”

– Gabriel Liiceanu

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *