Republica dacilor

 

“Sherine Abdel Wahab, cântăreaţa egipteană de muzică pop care a fost trimisă în judecată pentru că a făcut o afirmaţie nefavorabilă în legătură cu fluviul Nil, a fost condamnată, marţi, la şase luni de închisoare, scrie AFP.com. O instanţă din Cairo a condamnat-o pe artistă pentru că aceasta a răspândit „informaţii false”. Cântăreaţa va rămâne în libertate pe cauţiune până la încheierea unui recurs. Sherine Abdel Wahab, cunoscută cu numele de scenă Sherine, a fost trimisă în judecată anul trecut, după ce a făcut o afirmaţie despre fluviul Nil, în timpul unui concert pe care l-a susţinut în Emiratele Arabe Unite. Ea ar fi sugerat că dacă este consumată, apa din Nil poate duce la îmbolnăvire, potrivit surselor judiciare. Acest anunţ a fost făcut în noiembrie după ce Sindicatul Muzicienilor din Egipt a transmis că îi va interzice cântăreţei să susţină concerte în ţară. Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au distribuit un videoclip în care un fan este suprins în timp ce îi cere artistei să cânte melodia ei, „Have you drunk from the Nile” (Ai băut din Nil?, n.r.). „O să te îmbolnăveşti de bilharziază”, a răspuns ea, referindu-se la parazitul aflat în apă pentru combaterea căruia Egiptul se luptă de mai multe decenii. „Bea apă Evian, este mai bine”, a glumit ea, referindu-se la un brand de apă îmbuteliată. Potrivit Sindicatului Muzicienilor, comentariile artistei reprezintă <o ridiculizare nejustificată la adresa dragului nostru Egipt>” (News.ro, 1 martie 2018).

Tarabostes Teodorescu este președintele Asociației Dacilor cu Degete Diafane și  are pe peretele din spatele biroului său de la sediul asociației o impresionantă genealogie ce se întinde pe mai bine de 2000 de ani, dovedind astfel în mod imposibil de contestat că el este singurul urmaș al dacilor liberi aflat încă în viață. Principalul său rival, Gerula Georgescu, președintele Asociației Dacilor cu Aripi, pretinde că el este singurul urmaș al dacilor liberi, fiind gata să probeze în instanță că toate documentele fluturate de Tarabostes Teodorescu sînt falsuri grosolane realizate într-un laborator de la Praga. Cei doi vajnici bărbați se luptă pentru întîietate într-o comunitate ce numără 1800 de persoane care s-au declarat de origine dacă la ultimul recensămînt desfășurat în România. Tarabostes Teodorescu insistă că dacii sînt singurii păstrători ai misterelor antice și măiestria lor se manifestă prin intermediul degetelor lor inimitabile, capabile să vindece toate bolile existente în istoria lumii, fie ele prezente, trecute sau viitoare. Pentru a fi acceptați în asociația pe care o conduce, toți cei interesați trebuie să dea un test de dactilografie, fiind obligați, de asemenea, să maseze o capră și un porc. Gerula Georgescu susține că spusele lui Tarabostes Teodorescu sînt simple bazaconii, invențiile unei minți bolnave și e convins că rivalul său a avut parte de mai multe internări la psihiatrie pe care le neagă cu rea-credință, încercînd să-și păstreze bruma de credibilitate. Georgescu, fost activist de partid înainte de 1989, e sigur că darul imens de care au parte dacii e unul ce face din ei un popor unic in istoria lumii și îi apropie de îngerii din tradiția creștină, căci ei sînt singurii oameni care pot să zboare grație aripilor disimulate cu grație sub omoplați. Dacă Tarabostes Teodorescu le cere adepților săi să-și antreneze continuu degetele pentru a progresa fără încetare, Gerula Georgescu îi strînge o dată pe lună pe susținătorii lui într-o tabără de parașutism și îi îndeamnă să exerseze cu calm pentru a-și scoate la lumină aripile. Tarabostes Teodorescu scrie în fiecare săptămînă cîte un poem despre importanța mîinilor în economia creației, neobosind să susțină că oamenii fără mîini ar fi niște maimuțe, așa cum oamenii fără mîini vindecătoare sînt doar niște oameni de rang secund, departe de excelența dacilor cu degete diafane, adevărații supraoameni aflați printre noi. Gerula Georgescu publică în fiecare lună mai multe articole publicitare, încercînd să demonstreze că Icar a fost un dac sabotat de imperialiștii vremurilor de început, geloși pe harul inegalabil al acestui popor al oamenilor cu aripi ce ar fi meritat să stăpînească lumea. Singurul punct asupra căruia Tarabostes Teodorescu și Gerula Georgescu s-au pus de acord e acela că doar Securitatea a înțeles importanța dacilor pentru istoria omenirii și că distrugerea acestei instituții de elită a fost rodul unei conspirații pregătite atent de dușmanii eterni ai dacilor.

Chiar dacă Tarabostes Teodorescu și Gerula Georgescu se urăsc de moarte și s-au bătut și scuipat în mai multe rînduri, reclamîndu-se reciproc la poliție, se pare că ei sînt de acord că e nevoie de o lege care să protejeze memoria tradițiilor dacice, ținîndu-le la adăpost de orice insinuare mîrșavă și de orice dovadă de lipsă de respect. Grație sprijinului lui Deceneu Dumitrescu, cel mai important avocat de origine dacă din România, ei vor să inițieze un proiect de lege pe care să-l pună apoi la dispoziția politicienilor patrioți de la București pentru a fi susținut în parlament. Proiectul de lege prevede că orice cetățean român care va ridiculiza tradițiile dacice și va pune la îndoială măreția unor eroi precum Burebista sau Decebal va fi sancționat prin retragerea cetățeniei române, devenind apatrid. Dacă va persevera în comportamentul său defăimător la adresa dacilor și se va face dovada recidivei, el va fi pasibil de pedeapsă cu închisoare pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și trei ani.

Tarabostes Teodorescu crede că România va deveni Republica dacilor în următorii 50 de ani. Gerula Georgescu e mai puțin optimist, crede că Republica dacilor va putea fi întemeiată abia cu puțin înainte de sfîrșitul lumii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *