Porția de libertate

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 12 septembrie, de la ora 19.00 la proiecția filmului „Porția de libertate”.

Participă: Daniela Rațiu, Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Radu Vancu, Alexandru Manderseit, Vali Mihai Vrăjitoru.

Moderator: Ramona Ursu

PORȚIA DE LIBERTATE
România, 2018, doc., 29 min.
Regie: Daniela Rațiu

Filmul este un eseu vizual în două părți: prima parte – „Tanchistul sovietic” cu Daniel Vighi și Viorel Marineasa, partea a doua – „Strada lui Vancu”, cu Radu Vancu. Un film despre trecut, prezent și viitor. O incursiune în timp, Radio Europa Liberă, singura legătură cu lumea, Decembrie 1989, gloanțe și tancuri la Timișoara, ultimul miting al lui Ceaușescu, victoria de atunci și prezentul. Aceeași luptă pentru libertate. Astăzi nu sunt gloanțe. Astăzi, granița dintre libertate și pierderea ei este foarte fragilă. Un eseu despre libertate și literatură. Imaginile de la proteste folosite în film aparțin Recorder.

Tags:

Un comentariu

  1. Dușan Crstici says:

    Porția de libertate? Eu stiu că in ultima noapte comunistă , pe betonul sensului giratoriu din Piața Romană, a fost scris cu litere mari, sângerii, „De Crăciun, ne-am luat rația de libertate!” Rația este tot o….porție, dar cu mesaj mult mai adecvat lagărului comunist! Inscripția a fost ștearsă, democratic, ulterior. Cred că inegalabilul politician Lascar Catargiu, molestat prin ciomăgire in lupta politică, pentru scurtarea lungii si prea reușitei guvernări conservatoare, a binecuvântat din ceruri, inscripția tragica, scrisă pe locul statuii sale,demolate …democratic popular. Dușan Crstici, regretând multe și nu tocmai mărunte

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *