Insectarul Coman (8 min)

Un film de Daniela Rațiu, imagine: Alexandru Manderseit, foto: Andrada Maria Ușvat.
Poetul Dan Coman s-a aflat la Timișoara unde a susținut o lectură publică din volumul Insectarul Coman. Cartea a luat premiul Cartea de Poezie a anului 2017 la cea de-a opta ediție a Zilei Culturii Naționale, premiată și la Premiile Radio România Cultural, ediția a XVIII-a, secțiunea poezie, sau premiul la cea de-a XII-a ediție a Premiilor Observatorului Cultural, secțiunea poezie. 

Una dintre cele mai puternice voci din literatura contemporană, Dan Coman a debutat cu Anul cârtiţei galbene. În 2010, obţine Premiul pentru poezie acordat de Radio România Cultural, iar în 2011, Vilenica Crystal Prize, Slovenia. A publicat de asemenea volumele de proză Irezistibil, Editura Cartea Românească, 2010, şi Parohia, Editura Cartea Românească, 2012. Textele sale sunt incluse în antologii din România, Suedia, Franţa, SUA, Serbia, Ungaria, Slovenia, Canada. 

Gazdele lecturii publice susținute de Dan Coman au fost Oana Doboși-Potocoavă și Raluca Selejan, la Libăria La Două Bufnițe, librăria care a devenit încă de la deschiderea din decembrie 2016 un adevărat centru cutural al Timișoarei, dar și național. Alături de Dan Coman s-au aflat și Robert Șerban, Tudor Crețu și Eugen Bunaru, dar și cititorii veniți la întâlnirea cu poetul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *