Bowen – Un motan pe nume Bob

În primăvara anului 2007, James Bowen găsește într-un adăpost un motan portocaliu rănit; are grijă de el, îl botează Bob, iar cînd acesta se însănătoșește, se așteaptă să nu-l mai vadă vreodată.

Cei doi vor deveni însă prieteni nedespărtiți. Intervievat de jurnalistul Gary Jenkins, James Bowen își spune povestea și astfel apare, în 2010, romanul autobiografic Un motan pe nume Bob, devenit bestseller și tradus în aproape treizeci de limbi.

Cartea emoționează prin felul în care două ființe – un bărbat și un pisoi – se găsesc una pe cealaltă și reușesc să-și redea speranța în viitor. Plină de umor, curaj și determinare, povestea inteligentului Bob descrie lumea celor care trăiesc la limita supraviețuirii și vorbește despre decădere și singurătate, învinse atunci cînd preocuparea față de fericirea altcuiva devine un motiv pentru a-ți schimba în bine viața.

 Un motan pe nume Bob este o autobiografie-bestseller ce ne oferă povestea emoționantă a unei prietenii, dar și o imagine a vieții pe străzile londoneze. O pisică rătăcită în nordul Londrei care, dacă ar fi personaj de film, ar avea toate șansele să ajungă pe culmile gloriei și să spargă recordul de audiență în cinematografe.” (The Times)

„Am fost crescut în spiritul religiei, dar nu sunt un creștin practicant. Nu sunt nici agnostic sau ateu. Punctul meu de vedere este că toți ar trebui să luăm cîte o bucățică din fiecare religie, din fiecare filozofie de viață. Nu sunt budist, însă îmi plac ideile filozofiei budiste în mod special. Îți oferă o foarte bună structură în jurul căreia să-ți construiești viața. De pildă, cu siguranță cred în karma, în ideea că ești tratat așa cum îi tratezi pe alții. M-am întrebat dacă nu cumva Bob e recompensa mea pentru ceva bun, ceva ce am făcut cîndva, în timpul vieții mele zbuciumate.” (James Bowen)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *