Cătălin Dorian Florescu, NEC, 10 mai, ora 17

Miercuri, 10 mai, ora 17.00, la Colegiul Noua Europă din București (strada Plantelor 21), Cătălin Dorian Florescu, scriitor distins în anul 2011 cu premiul Cartea Anului în Elveția pentru romanul Jacob se hotărăște să iubească, vă invită în atelierul său literar. Un univers palpitant alcătuit din straturi suprapuse, cu personaje plastice și veridice al căror parcurs se țese cu inteligență și umor și în al căror destin scriitorul ascunde fragmente autobiografice.

”Trebuie să ai ochiul pentru poezia momentului, așa cum, poate, copiii mai au. Aceasta este poziția artistului față de viață, așa cum îl văd eu.

Cînd scriu, sînt, cum se spune, în priză directă. Nu teoretizez, nu plec de la cine știe ce gînduri abstracte; orice poveste asupra căreia te oprești ca să o povestești, dacă ai o identitate proprie ca scriitor, dacă ai de asemenea verticalitate și talent, va spune ceva esențial despre marea poveste a lumii și a omenirii. În orice poveste, eu cred că este așa” – acesta este un fragment dintr-un amplu dialog pe care scriitorul elvețian de origine română l-a acordat publicației LaPunkt și pe care îl vom publica în viitorul imediat.

catalin

Născut la Timișoara în 1967, Cătălin Dorian Florescu a emigrat împreună cu părinții la vârsta de 15 ani și s-a stabilit la Zürich, în Elveția. Aici a studiat psihologia și a lucrat o lungă perioadă de timp într-un centru de reabilitare a persoanelor dependente de droguri. Din 2001, trăiește ca scriitor liber-profesionist, printre romanele publicate numărându-se: Vremea Minunilor (2001), Drumul scurt spre casă (2002), Maseurul orb (2006), Zaira (2008), Jacob se hotărăște să iubească (2011) și Bărbatul care aduce fericirea (2016). Tradus în nenumărate limbi, Cătălin Dorian Florescu a primit și importante distincții pentru opera sa: Premiul Chamisso (2001), Premiul Anna Seghers (2002), Premiul celei mai bune cărți în Elveția (2011), Premiul Josef von Eichedorff pentru întreaga operă literară (2012).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *