Arta simplității (fragment)

„Spaţiu, lumină şi ordine, iată de ce are nevoie omul ca să trăiască, pe lângă o farfurie cu mâncare şi un pat.“
LE CORBUSIER

[…]

STIL ŞI SIMPLITATE
„Când o femeie se simte perfect îmbrăcată, poate să uite de ea. Este ceea ce se cheamă farmec. Cu cât veţi uita de voi, cu atât veţi avea mai mult farmec.“
SCOTT FITZGERALD, Blândeţea nopţii

Se spune că femeile care poartă negru au o viaţă colorată. Celebrul designer Yohji Yamamoto explică astfel pasiunea sa pentru negru: culoarea în vestimentaţ ie îi incomodează pe ceilalţi, îi deranjează, e inutilă. Negrul şi albul oferă totul. Au un tip de frumuseţe absolută şi ne permit să atingem esenţialul (culoarea pielii, a părului, a ochilor, a unei bijuterii – totul iese în evidenţă mai bine pe negru sau alb, uneori pe bej sau bleumarin). Evitaţi în general materialele cu imprimeu, cu flori, pestriţe, cu picăţele sau în dungi.

[…]

ANTRENAŢI-VĂ PENTRU PERFECŢIUNE
„Perfecţiunea nu constă în a face lucruri neobişnuite, ci în a face lucruri obişnuite într-un mod neobişnuit.“
Dicton japonez

[…]

AVEŢI ÎNCREDERE ÎN FORŢELE PROPRII
„Suntem făcuţi din substanţa viselor, iar mărunta noastră viaţă e înconjurată de somn.“
SHAKESPEARE

Resursele noastre sunt mult mai bogate decât ne putem închipui.
Aveţi încredere în propriile forţe şi veţi descoperi că totul (sau aproape totul) este posibil. Dacă trăiţi potrivit aspiraţiilor şi visurilor dumneavoastră, veţi obţine ceea ce doriţi. Dacă vă sporiţi eforturile în vederea unui scop precis, veţi obţine rezultate surprinzătoare. Alegeţi să credeţi că vi se vor întâmpla lucruri benefice.
Oamenii care au „reuşit“ în viaţă (o situaţie bună, o familie fericită) nu se îndoiesc de capacităţile lor de a obţine ceea ce-şi doresc. Succesul îşi are rădăcinile în minte şi se concretizează în lumea materială, niciodată invers. Pentru a avea prosperitate, trebuie să o fi creat în minte, mai întâi. Gândurile au o putere incredibilă.

Notă
Dominique Loreau
colecţia savoir-vivre
traducere: Luiza Vasiliu
ilustraţia copertei: Ana Wagner

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *