Invitaţie la concert

Există momente în care generaţia mea mă dezamăgeşte. Mă simt câteodată înconjurat de oameni blazaţi şi plictisiţi, superficiali şi autosuficienţi. Oameni tineri care în pofida capacităţilor se limitează şi nu contribuie cu nimic la progresul cultural, pe care, ironic îl blamează.

Din fericire însă, există şi tineri care speră într-o reabilitare culturală, muzicală şi creativă. Colegi de breaslă  care prin muncă şi perseverenţă au reuşit punerea în scenă a unui concert (aş spune extraordinar) de muzică simfonică actuală. Pentru cei care nu ştiu corvoada de a organiza circa 40 de studenţi într-un grup funcţional orchestral vă spun că nu este o treabă prea facilă. Munca este pro bono, iar lucrările (aproape toate) în primă audiţie. Orchestra este condusă şi va fi dirijată de Mircea Pădurariu (student în an terminal la dirijat orchestral) şi include lucrări scrise de stundenţi : Cezar Iancu, Alexandru Sima, Alexandru Mihalcea, dar şi de compozitori deja experimentaţi şi consacraţi : Dan Dediu, Bogdan Vodă şi Mihai Murariu.

Vă aştept la acest concert miercuri 30 aprilie la orele 18:30 în sala George Enescu  a  Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, spre a păşii încă odată peste abisul aperent ce se deschide între compozitori , muzica nouă şi voi auditoriul. Audiţie plăcută!

concert

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *