The Economist – septembrie 1843, primul numar!

170 ani pentru o revista al carei titlu va poate duce in eroare! Nu, nu e (doar) pentru economisti, oameni de afaceri sau politicieni! Desi nu este despre stiinte, arta sau literatura, o simpla ocheada poate deschide intregul univers The Economist: este jurnalism adevarat despre oameni adevarati!

The Economist isi asuma intotdeauna opiniile onest si deschis! Din cei 170 de ani, m-am bucurat si eu 20 de ani! Am vazut cum revista incearca sa pastreze echilibrul in ceea ce relateaza. Am vazut si razboaie asumate precum cel impotriva lui Berlusconi, dar si in cazul unor cauze explicit asumate. Intotdeauna calitatea jurnalismului este la superlative. Este o revista scrisa de ”anonimi” care uneori ajung foarte celebri… pentru ca articolele nu sunt semnate.

Poate cele mai interesante numere sunt cele din preajma Craciunului cand revista este dublata cu materiale exceptionale pentru vacanta. Si aici vine singurul repros: inexistenta unui asemenea numar pentru vacanta de vara. Nu ratati „Technology Quarterly”– suplimentul trimestrial care ii face pe cei care „au ratat” sansa de a fi ingineri sa intrevada uriasa lor pierdere.

Va puteti apoi consola, ca si mine, rasfoind „Intelligent Life”. Suplimentul elitist despre life-style este un produs The Economist in care veti vedea putine ‘obiecte’ si multa arta pentru ca este vorba de alternative mai colorate ale vietii. Poate ar mai fi de adaugat ca una din cele mai interesante rubrici este cea a necrologului saptamanal… pilde reale pentru viata noastra!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *