Merită să aştepţi pe cineva care nu te iubeşte?

Mulţi vor spune că nu are rost, eu zic că în principiu nu e nici absurd, nici fără rost. Contează însă cine e persoana și cine ești tu.
Merită să aștepţi dacă simţi şi mai ales dacă știi sigur că celălalt mai are ceva important de descoperit în viaţă, iar dupa ce va intra pe „Next level”, pe o nouă linie de viaţă, vei fi din nou un candidat la fel de bun sau mai bun decât alţii.

Acest tip de descoperire care ridică pe unul din parteneri la o altă treaptă de percepţie e partea bună din toate comediile romantice. Şi e ceva adevărat: e ce numesc eu „terapie prin film”, doar că fiecare film e de fapt o singură ședinţă cu o singură lecţie de viaţă. De exemplu, tipa nu a trecut de stadiul de „mascul” în relaţia cu bărbaţii, și doar într-o bună zi va descoperi ce înseamnă un „om” sau „prieten” pe lângă „mascul”. Sau invers, tipul nu a descoperit acest stadiu în relația cu femeile.

Sunt foarte multe astfel de scenarii ilustrate în filme care sunt foarte adevărate în viaţa reală.

De exemplu, pe tine te-a iubit cu adevărat, dar în trecut undeva are o rană care (l-) a facut (-o) să fugă, pe moment, pentru că a avut în fine experienţa încrederii, un lucru nou și prea greu de suportat pe moment. Şi se va întoarce. Se poate și asta.
Mai e acel sentiment că celălalt te iubește ca prieten, dar nu ca iubire pasională, nu simte acel „fior” despre care toată lumea vorbește și la care toată lumea visează. Ţine la tine, dar nu e „îndrăgostit” de tine. Chiar și atunci se poate „aștepta”, se poate ca celălalt să ajungă la un moment în care „să se îndrăgostească de un prieten” (despre asta într-un articol următor).
Dar, dacă există astfel de scenarii care fac să merite să aștepţi, nu merită însă să scotocești prin viata celuilalt „semne” despre faptul că, de fapt, pe tine te vrea dar nu vrea să recunoască asta. E o tentaţie care poate dura ani de zile și care îţi poate bloca viaţa. Trebuie mai mult decât semne, trebuie certitudinea despre ce ai tu de făcut, și ce are el de făcut, și despre momentul în care trebuie să vii din nou să baţi la ușă. Se poate afla asta, și iată mai jos două sfaturi concrete.
În primul rând, dacă ești sigur că merită să aștepţi, nu are rost să „fugi” după acel om. Dealtfel e cauza pentru care mulţi care ar (re)veni în relație nu o fac: îi enervează insistenţa. Totuși, când iubești pe cineva, nu poţi să uiţi de asta, așa că ce faci ca să îţi treacă timpul mai repede și cu folos? E bine să faci „ca și cum” ai fi cu acel om deja, sau în continuare. Ca și cum ai avea liniștea că ești cu el. Ce ai face atunci? Ce planuri ai face alături de el? Faci o listă și te apuci de acele chestii. Dacă presupui că ești cu el (sau iarăși cu el) planurile tale vor fi firești, curate, alese „pe bune”. Altfel riști să faci genul de planuri care sunt gândite tot ca să impresioneze și produci același efect de insistenţă, doar că „de la depărtare”.

Până la urmă merită să aștepţi pe cineva dacă bănuiești că aveţi de parcurs un drum anume, fiecare, după care vă veţi reîntâlni. Odată ce faci asta, calculul tău are rost, pentru că de fapt nu aștepţi, de fapt faci ceva concret care merită pentru tine chiar dacă ai fi singur pe lume. Dar, dacă tu crezi că universul sau soarta vor să vă reîntâlniţi, atunci trebuie să ai curajul să duci raţionamentul până la capăt: asta se va întâmpla atunci când vei termina ciclul tău de drum de unul singur, iar universul va spune „verde, Go!”. Astfel, dacă atunci baţi „la ușă” și… tot nu ţi se deschide, înseamnă că de fapt se aplică citatul din filmul The Sound of Music: „când Dumnezeu închide o ușă, deschide undeva o fereastră”.
Acel citat înseamnă ceva mai mult: nu părăsești camera fără să iei ceva cu tine. Înseamnă că acel om a fost lăsat în viaţa ta ca să evoluezi, descoperind pentru tine ceva ce ai făcut pentru a-l câștiga pe el, și nu ai fi descoperit niciodată asta de unul singur. Iar „dependenţa afectivă” de acea persoană, care poate dura ani de zile și poate intoxica multe alte relaţii posibile, se rupe atunci când afli foarte clar ce te-a obligat acea persoană să aduci nou în viaţa ta ca să o câștigi. Faci totalul, îţi numeri jucăriile și… te duci să te joci cu un altul.

36 Comentarii

 1. Dumnezeu are de mult planuri pe altă planetă,soarta e un concept spartan,iubirea pare a fi un concept filosofic din perioada romantismului,iar dragostea se face. Pur şi simplu,şi omeneşte. Cu parteneră,sau fără parteneră.
  Asta-i partea principală.

 2. Subscriu la comentariile ,strict la obiect. Lamurirea vine chiar de la inceputul articolului: Depinde de persoanele in cauza si ce iti doresti ? Exista Un proverb f adevarat: Dragostea cu sila ,nu se face! Mai pe scurt,Tu insuti iti crezi emotiile , o relatie cu Un sentiment neimpartasit,nu merita ,nici un viitor! Sunt de apreciat,sfaturile competente …cine are urechi de auzit, invata o lectie pretioasa! Multumiri ! Sper sa reveniti ,cu articole la fel de interesante! Un scurt Post Scriptum: Cei care comenteaza,ar trebui sa fie mai attenti la regulile gramaticale,f greu de descifrat!

 3. Merita cu prisosinta

 4. Am si eu o poveste foarte lunga dar am sa fac scurt
  Am fost 6 ani impreuna cu sotul meu avem un copil are 3 anisor totul era bine dar cu timp cand fetita mea avea 2 anisor sa schimbasa fata de mine de multe ori mia spus sa facem o pausa sau sa ne despartim din cauza ca sa bagat uniori mama mea intre noi ca nu pretrece timpul cu mine si copilul si pleaca afare cu prieteni si bea si sa ferea cu telefonul meu numai aveam voie sa iau telefonul lui…. doarmea singuri 1 ani aproape in sufrajerie …. cand a plecat am incercat sa tin relatia asta dar el a spus ca trebuie sa isi da seama daca vrea sa fie singura sau daca vrea sa ramana cu mine intodeuna apoi iam intrebat tie este mai bine singura mia raspund da si mia spus ca asa este situatia si ca intre noi momentan nu se mai poate ca nu vrea sa mai vine acasa din cauza lu maicamea.. ca sa luat de el … nu stiu ce sa fac mia spus ca o sa fie mereu langa noi dar eu il iubesc prea mult si nu pot sa stau fare el imi scrie in fiecare zi odata si atat… si mia spus ca inca ma iubeste …. dar nici nu sa luptat pentru caznacia noastra si eu sunt în căutarea sa caut o casa nu stiu daca el atunci ar veni inapoi …

 5. Anne-Christin Saß says:

  Voi fi foarte recunoscător pentru această poveste de dragoste vraja numit Great Mutaba, el este o adevărată dragoste vraja caster, el a făcut o vraja dragoste pentru mine și fostul meu iubit care ma lasat sa întors la mine, vă mulțumesc domnule pentru ajutor, dacă doriți ajutorul său adăugați-l pe WhatsApp: 2348054681416 sau e-mail-l: @yahoo .com Greatmutaba

 6. Merita sa aștepți, numai cu o condiție,
  Femeia îți zice terog așteaptă stai cu mine
  Sau îți zice dă-mi o pauza dar nu pleca
  Sau îți zice te iubesc in felul meu
  Sau îți zice Lasă-mă apoi își cere scuze și zice nu pleca ca nu pot fără tine ,
  Probabil e îndrăgostită de altul , atunci nu merita , deja e plecata . Flacăra este aprinsa pentru altul și nu mai merita .
  Doare foarte tare cind e plecata , știi ca se culca cu altul și o iubești încă, interesant și prost ,
  Am trecut prin asta, nu credeam ca voi reuși.. mam despărțit si dupa 2 săptămâni mam culcat cu alta asa si mam îndrăgostit de persoana data , dar nu prea ai încotro, dacă ai flacăra aprinsa no consuma în zadar , dai la următoarea, asa cum la biserica , aprinzi o luminare și dai cuiva so pună în sfeșnic, din mina in mina pina ajunge și arde în sfeșnic fericita . Noi oamenii nu prețuim, și cind suntem părăsiți atunci plângem și suferim , nu , nu fa asa ca nu merge , dacă suntem părăsiți cel care ne lasă no sa se întoarcă, doar o persoana iubeste într-adevăr si suntem noj . Cel ce plinge . Dacă plinge si îți zice ca a plecat ca tu ești de vina sunt minciuni . De ce ?
  Uite ca ea pleacă și tu o ierți, dacă ai pleca ti tear ierta ? NUUUU..atunci cel care iartă cel și iubește,
  Trebuie lăsată in plata Domnului. Si sa începem de la capăt.

 7. Am cunoscut acum 5 ani o femeie divorțată cu un băiețel.Am început o relație și după doi ani a apărut fetița noastră.Totul mergea înspre căsătorie și mutat împreună dar ea și-a găsit pe altul și ma părăsit.Nu am fost nici curvar, nici bețiv, nici violent. Mi-am dat seama că femeile divorțate cu copii nu știu ce vor.Sa folosit de mine până a apărut în peisaj altul aparent mai bun.A trecut un an, am așteptat degeaba, nu se va mai întoarce niciodată.

 8. Asta ar putea fi similara cu ”orice sac isi are peticul” , de genul merita sa iti astepti marea dragoste si sa vezi ca numai apare . Apoi te prinde 20 de ani , 22 , 24 si un 26 si tot n-ai gasit peticul dupa n si n incercari de abordare la care practic ai fost dat la o parte , cum e creta stearsa de pe tabla cu buretele . Dupa perioada asta , te va lua pe nepregatite sentimentul de singuratate , intrii in depresie , anxietate , alcool , jocuri de noroc , ai senzatia ca nimeni nu te intelege si ca nu te vrea , te uiti ca prostul in oglinda si iti vorbesti singur , ajungand chiar la un moment dat sa iti fi dorit sa nu te nasti . Am inceput sa traiesc astfel de senzatii , dupa sute de incercari ratate , datorita faptului ca natura nu m-a inzestrat cum doreste societatea , sau mai bine zis cum vrea sexul feminin . Nu pot sa condamn pe nimeni , sunt convins ca in lumea asta exista persoane care trec prin stari ca ale mele . Stiu ca am comentat oarecum pe langa subiect , dar e foarte trist sa nu ai parte de placerile vietii , cand esti constient ca ”mutra” ta cu care ai venit pe lume nu e acceptata. Numai bine !!!

 9. Eu nu mai pat sa il iubesc pe el ! El ma iubeste exagerant de mult , in schimb sunt la mijloc parintii mei care tot se baga in Relatia noastra ,el fiind pt mama mea un baiat puturos care nu are bani si nu are cu ce sa ma intretina pe mine ! Eu in schimb de la atatea reprosuri am inceput usod usir sa nu il mai iubesc ! Imi este mila de el pt ca ma implora sa nu ne despartim si nu stiu ce pot face ?! Ca rog dati mi un sfat ! Tin sa specific ca si el a mai facut greseli in fata mea dar nu exagerate si suntem acum si la distanta de 2000 km ?

 10. Cum poți rămâne încă o perioadă cu cineva care nu te mai iubește și să nu te doară atât de tare…SUNT NEVOIT să mai împart același pat o perioadă…mulțumesc!

 11. Bună oare merita sa aștept. Să-mi zică soția te iubesc. Ca tot timpul ma înjura. Și ma ureste avem 25 de ani inpreuna și eu o iubesc fff mult. Sau sa ma las păgubaș

 12. Am si eu o mare problema. Acum 4 ani de zile mi a atras atenția un băiat de la sala de Fitness pe care o frecventez.La început nici nu stiam ca el se tine după mine ,ba chiar la un momendat a venit și ma întrebat dacă putem împarți acel aparat ,pe vremea aceea nu am dat prea multă importantă ,după ceva timp in timpul in care eram la sala imi apărea mereu pe unde eram eu ,la început am crezut ca este doar o coincidenta ..apoi mi am dat seama ca aceast băiat ma place ,dacă as putea ,spune așa ,l am testat ‘ și mi am dat seama ca chiar interesat de persoana mea și cu toate ca erau multe fete mai atrăgătoare decât mine îl interesa doar persoana mea.Incet ,încet am început sa ma îndrăgostesc de el fără sa îmi dau seama,timpul a trecut și mi am dat seama ca sunt super îndrăgostită de el.El intre timp niciodată nu a vb cu mine doar ma privea și era mereu unde eram eu. Cumva am aflat numărul lui ..mi am făcut curaj și i am trimis mesaj ,poate ca am făcut o greșeală spunându-i că-mi am dat seama ca ma place..bineînțeles el nu a recunoscut și mi a zis ca are iubita și nu îl interesez.Am fost distrusă dar după ce mi am revenit ceva îmi spunea ca m a mințit ,am făcut câteva ,investigații ‘ și am aflat ca nu are o iubita.O vreme nu l am mai văzut pe la sala,după um an de zile a revenit ..am observat aceeași atitudine fata de mine..aceeași emoție când m a văzut nu își putea lua ochii de la mine..in fine aceeași atitudine avea zile când ma ignora și eu la fel și aveam zile in care ne uitam unul la celălat dar nu reușeam sa vorbim .Dupa aceea am aflat ca sa mutat la alta sala pt a ma evita.Dupa câteva luni după ce nu ne-am mai văzut ,viața mea a fost un calvar ..ma gândeam la el zi și noapte ,îmi era foarte dor de el ..dar îmi era teama ca dacă ii voi trimite mesaj din nou ma va respinge din nou.Pana la urma mi am făcut curaj și i am scris ,într-un fel pot spune ca m am confesat și i am spus câ îmi este dor de el și ca îmi place de el ,dar ca acesta este ultimul mesaj pe care îl scriu pt ca nu vrea sa fiu o obsedată de el și pt ca am demnitatea mea,bineînțeles ca nu mi a rasp la acel mesaj.A fost din nou o mare dezamagire pt mine ,îmi doream din suflet sa il uit ,dar inimii nu ii poți comanda.Sunt o pers care nu prea are prietenii și nici nu obișnuiesc sa ies prea des sa am ocazia sa cunosc și alți baieti.Din nou am fost distrusă și poate au fost anumiți băieți care le am plăcut dar pe mine nu m a interesat niciunul ,îl vedeam doar pe elși era foarte greu ca cineva sa fie la fel ca el.M am resemnat ,mi am văzut de viața mea mai departe așa cum am putut și gândindu-mă la el din când in când .Au trecut aproape șase luni de când i am scris acel ultim mesaj .La sfârșitul lui 2018 ,la sala mi a apărut alt băiat in cale și chiar pot spune ca era drăguț ,nu era ca el dar mi am zis ca trebuie sa mi-l scot din suflet și sa ii dau o șansa acestui băiat .Pot spune ca eram in perioada in care ne placeam reciproc ,deși nu apucasem sa vb.Chiar aveam de gând sa încep sa intru intr o Conversație cu el…urma a doua zi sa încerc sa deschid un subiect de discuție cu acel băiat …Când m am așteptat mai puțin și credeam ca nu o sa îl mai vad\intalnesc niciodată ,a apărut celălalt ..am fost complet răvășită și la început m a evitat apoi am retrăit aceleași sentimente ca întrecut emoții ,fericire,fluturi in stomac ,parca pluteam ,eram pur și simplu fericita,mi s a luminat fata.Dupa cateva zile mi am facut curaj si m am apropiat de el și i am vorbit.L am salutat ,și i am zis ..Car timp a trecut de când nu te am mai văzut ? Am început sa vb despre sala și chestii minore așa vreo 5 min ,mai apoi zicându-mi ca trebuie sa plece …Și chiar stiam ca urma sa plece l a serviciu .Ne am spus la revedere și după acea nu a mai apărut pe la sala vreo sap.Apoi a revenit ,nu m a salutat nici nimic ,doar ma evita ..acum câteva zile îi observ comportamentul ..este același ,super nervos in prezenta mea ,mereu prin preajma mea dar fără sa scoată o vorba ..logic eu nu i am mai vb ,nu vreau sa fiu agasanta dar el tot după mine se tine și este destul de evident ca atât eu cât și el aceleași emoții ca și anii in care ne am văzut
  Concluzia :De ce ii este greu sa vb cu mine ,dacă clar exista aceeași scânteie după atâta timp?De ce de câte ori ma apropii de el se îndepărtează și apoi revine și când el se apropie el de mine îl ignor eu ..simt nevoia sa fac asta chiar dacă in sinea mea sunt topita după el ..am și eu orgoliul meu…….Eu m am gândit și mi am zis ca sigur a avut in trecut o experiența dureroasa și ii este teama ?Te rog sa îmi dai un sfat ,chiar nu știu ce sa mai fac sunt foarte confuza..Mi-am dat seama din partea mea ca el este iubirea vieții mele ,și nu ,nu este o obsesie chiar sunt topita după el ,de când s a reîntors sunt o alta persona ..cu chef de viața ,rad tot timpul ,mi sa luminat viața și am din nou speranța ca își va deschide sufletul fata de mine…chiar nu știu ce sa fac?Oare sa încerc sa vb din nou cu el ?Sa ii trimit un mesaj și sa ii scriu sa vina într-un loc anume sasiscutam?
  Ajutama te rog cu un sfat ceva ???îți mulțumesc

 13. Am si eu o mare problema. Acum 4 ani de zile mi a atras atenția un băiat de la sala de Fitness pe care o frecventez.La început nici nu stiam ca el se tine după mine ,ba chiar la un momendat a venit și ma întrebat dacă putem împarți acel aparat ,pe vremea aceea nu am dat prea multă importantă ,după ceva timp in timpul in care eram la sala imi apărea mereu pe unde eram eu ,la început am crezut ca este doar o coincidenta ..apoi mi am dat seama ca aceast băiat ma place ,dacă as putea ,spune așa ,l am testat ‘ și mi am dat seama ca chiar interesat de persoana mea și cu toate ca erau multe fete mai atrăgătoare decât mine îl interesa doar persoana mea.Incet ,încet am început sa ma îndrăgostesc de el fără sa îmi dau seama,timpul a trecut și mi am dat seama ca sunt super îndrăgostită de el.El intre timp niciodată nu a vb cu mine doar ma privea și era mereu unde eram eu. Cumva am aflat numărul lui ..mi am făcut curaj și i am trimis mesaj ,poate ca am făcut o greșeală spunându-i că-mi am dat seama ca ma place..bineînțeles el nu a recunoscut și mi a zis ca are iubita și nu îl interesez.Am fost distrusă dar după ce mi am revenit ceva îmi spunea ca m a mințit ,am făcut câteva ,investigații ‘ și am aflat ca nu are o iubita.O vreme nu l am mai văzut pe la sala,după um an de zile a revenit ..am observat aceeași atitudine fata de mine..aceeași emoție când m a văzut nu își putea lua ochii de la mine..in fine aceeași atitudine avea zile când ma ignora și eu la fel și aveam zile in care ne uitam unul la celălat dar nu reușeam sa vorbim .Dupa aceea am aflat ca sa mutat la alta sala pt a ma evita.Dupa câteva luni după ce nu ne-am mai văzut ,viața mea a fost un calvar ..ma gândeam la el zi și noapte ,îmi era foarte dor de el ..dar îmi era teama ca dacă ii voi trimite mesaj din nou ma va respinge din nou.Pana la urma mi am făcut curaj și i am scris ,într-un fel pot spune ca m am confesat și i am spus câ îmi este dor de el și ca îmi place de el ,dar ca acesta este ultimul mesaj pe care îl scriu pt ca nu vrea sa fiu o obsedată de el și pt ca am demnitatea mea,bineînțeles ca nu mi a rasp la acel mesaj.A fost din nou o mare dezamagire pt mine ,îmi doream din suflet sa il uit ,dar inimii nu ii poți comanda.Sunt o pers care nu prea are prietenii și nici nu obișnuiesc sa ies prea des sa am ocazia sa cunosc și alți baieti.Din nou am fost distrusă și poate au fost anumiți băieți care le am plăcut dar pe mine nu m a interesat niciunul ,îl vedeam doar pe și era foarte greu ca cineva sa fie la fel ca el.M am resemnat ,mi am văzut de viața mea mai departe așa cum am putut și gândindu-mă la el din când in când .Au trecut aproape șase luni de când i am scris acel ultim mesaj .La sfârșitul lui 2018 ,la sala mi a apărut alt băiat in cale și chiar pot spune ca era drăguț ,nu era ca el dar mi am zis ca trebuie sa mi-l scot din suflet și sa ii dau o șansa acestui băiat .Pot spune ca eram in perioada in care ne placeam reciproc ,deși nu apucasem sa vb.Chiar aveam de gând sa încep sa intru intr o Conversație cu el…urma a doua zi sa încerc sa deschid un subiect de discuție cu acel băiat …Când m am așteptat mai puțin și credeam ca nu o sa îl mai vad\intalnesc niciodată ,a apărut celălat ..am fost complet răvășită și la început m a evitat apoi am retrăit aceleași sentimente ca întrecut emoții ,fericire,fluturi in stomac ,parca pluteam ,eram pur și simplu fericita,mi s a luminat fata.Dupa cateva zile mi am facut curaj si m am apropiat de el și i am vorbit.L am salutat ,și i am zis ..Car timp a trecut de când nu te am mai văzut ? Am început sa vb despre sala și chestii minore așa vreo 5 min ,mai apoi zicându-mi ca trebuie sa plece …Și chiar stiam ca urma sa plece l a serviciu .Ne am spus la revedere și după acea nu a mai apărut pe la sala vreo sap.Apoi a revenit ,nu m a salutat nici nimic ,doar ma evita ..acum câteva zile îi observ comportamentul ..este același ,super nervos in prezenta mea ,mereu prin preajma mea dar fără sa scoată o vorba ..logic eu nu i am mai vb ,nu vreau sa fiu agasanta dar el tot după mine se tine și este destul de evident ca atât eu cât și el aceleași emoții ca și anii in care ne am văzut
  Concluzia :De ce ii este greu sa vb cu mine ,dacă clar exista aceeași scânteie după atâta timp?De ce de câte ori ma apropii de el se îndepărtează și apoi revine și când el se apropie el de mine îl ignor eu ..simt nevoia sa fac asta chiar dacă in sinea mea sunt topita după el ..am și eu orgoliul meu…….Eu m am gândit și mi am zis ca sigur a avut in trecut o experiența dureroasa și ii este teama ?Te rog sa îmi dai un sfat ,chiar nu știu ce sa mai fac sunt foarte confuza..Mi-am dat seama din partea mea ca el este iubirea vieții mele ,și nu ,nu este o obsesie chiar sunt topita după el ,de când s a reîntors sunt o alta persona ..cu chef de viața ,rad tot timpul ,mi sa luminat viața și am din nou speranța ca își va deschide sufletul fata de mine…chiar nu știu ce sa fac?Oare sa încerc sa vb din nou cu el ?Sa ii trimit un mesaj și sa ii scriu sa vina într-un loc anume sasiscutam?
  Ajutama te rog cu un sfat ceva ???îți mulțumesc

 14. Am avut o relatie de 7 ani de zile,am despasit orice obstacol in tot acest timp.De 2 luni de zile,el mereu imi spunea ca e mai bine sa ne despartim,ca el numai se regaseste in apartamentul cumparat acum 1 an de noi, ca vrea o pauza.Acum 1 saptamana am vazut in telefon lui mesaje cu o tipa pe care o cunosc si nu pot intelege cum de a ajuns sa isi faca o aventura cu nevasta unui prieten de al lui.El nu a recunoscut nimic,imi spune doar ca e fix problema lui ce face,si asa considera el ca e normal sa-si dizolve sentimentele care le mai are fata de mine.Il urmaresc de o saptamana si vad cum discuta cu ea pe wht,vad cum ignora tot ce spun eu,acum spune ca numai are nimic pentru mine,dupa ma intreaba dar tu ce faci unde esti,si ca ar vrea sa ne mai vedem sa ne mai iubim.Vreau sa il aduc inapoi si sa inceteze cu aceea femeie,vreau sa ma iubeasca cum stiu ca ma iubit candva.Ce pot sa fac?

 15. Buna, pe foarte scurt as dori sa va povestesc si un sfat daca se poate, va rog frumos.
  Eu am 25, el 56. M-am indragostit prima oara, il iubesc. La inceput a spus si el ca ma iubeste si dupa a spus ca a mintit. Vorbim zilnic. El traieste in alta tara, eu in Ro. Imi stie sentimentele dar nu simte la fel.. nu vrea sa renunte la a mai vorbi cu mine…uneori facem dragoste virtual.. e singurul barbat cu care m as culca.. sunt virgina.. dar nu as regreta..vreau sa fie primul.
  El e in proces de divort si iubeste alta pers din alta tara… ce sa fac? Sa astept? Ii pasa daca sunt bine, e destul de atent.. dar nu stiu… ma doare enorm faptul ca nu ma doreste in viata lui. Mi a spus ca nu se face pedofil… as face tot ce e omenesc.. el e nepretuit in sufletul meu.

 16. Buna, pe foarte scurt as dori un sfat daca se poate, va rog frumos.
  Eu am 25, el 56. M-am indragostit prima oara, il iubesc. La inceput a spus si el ca ma iubeste si dupa a spus ca a mintit. Vorbim zilnic. El traieste in alta tara, eu in Ro. Imi stie sentimentele dar nu simte la fel.. nu vrea sa renunte la a mai vorbi cu mine…uneori facem dragoste virtual.. e singurul barbat cu care m as culca.. sunt virgina.. dar nu as regreta..vreau sa fie primul.
  El e in proces de divort si iubeste alta pers din alta tara… ce sa fac? Sa astept? Ii pasa daca sunt bine, e destul de atent.. dar nu stiu… ma doare enorm faptul ca nu ma doreste in viata lui. Mi a spus ca nu se face pedofil… as face tot ce e omenesc.. el e nepretuit in sufletul meu.

 17. ziua fostul meu rupt-o cu mine am fost în jos, dar după ce am dat peste (greatmutaba@ yahoo .com) fostul meu amant s-au întors la mine

 18. Vreau să împărtășesc mărturia mea și fericirea mea cu voi toți pe acest site, anul trecut, soțul meu mi-a lăsat o altă femeie în locul său de muncă și mi-a abandonat pe mine și pe 2 copii, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îl iubesc atât de mult, așa că am văzut mărturiile lui Great Mutaba că el a ajutat doamnele să-i ajungă soțul înapoi, așa că l-am contactat și el ma ajutat să arunc o vrajă de întoarcere pentru soțul meu și în 2 zile soțul meu a lăsat cealaltă femeie și el sa întors la mine cu atât de multă dragoste și îngrijire. nu voi uita niciodată acest ajutor pe care mi-a dat-o Marele Mutaba pentru mine și pentru copiii mei. dacă sunteți aici aveți nevoie de ajutor pentru a vă aduce amatorii înapoi, puteți căuta GREAT MUTABA în căutarea Google, sunt mândru să fiu în mărturia sa.

 19. Buna! Foarte interesant articolul!!! Am si eu o poveste foarte Urata … care s-a terminat de o saptamana .. Am locuit 8ani de zile impreuna .. de la 16ani respectiv 18ani. Am avut o relatie superba in primi 3ani efectiv ne intelegeam din priviri… Apoi ca orice cuplu am inceput sa avem discutii dar minore…dar de6 luni de zile a aparut o fata de care el sa indragostit iremediabil si a ajuns sa-mi spuna ca nu ma mai stie ce simte si ca vrea sa ne despartim ca el nu mai este fericit in relatia cu mine… am fost socata nu ma asteptam la sa ceva mai ales ca-l iubesc enorm … Am plecat intr-un final iar el sa mutat cu ea dupa doar 2 zile de la plecarea mea… nu m -ai stiu ce sa fac il iubesc enorm si m-a lasat fara aer!!!!

  • Bună
   Nu merita sa astepti .
   Am sunt băiat am trecut prin acelas lucru am stat cu persoana care credeam ca e jumătatea mea timp de 6 ani apoi ambsurpeinso cu cineva cu un coleg de muncă deal ei el mia confirmat că au o relatie de 9 luni.
   Crede-mă tin foarte mult la ea dar am invatat ca nu merita nici macar un minut sai dai atenție.
   E o vorbă „cui pe cui se scoate”
   SUCCES IN CONTINUARE

 20. Am doar 18 ani.Fetele din ziua de astazi vor doar bani(95%).Verry sad.De ceva timp imi place de o fata de 14 ani.Ei ii place de mine si mie de ea.Dar cand i-am spus ca imi place ,mi-a raspuns:”Eu ma axez pe scoala.” La mine nu exista : Nu se poate o relatie intre 18 si 14 ani.
  Am mai fost cu fete de varsta mea.Unele m-au invitat la ele acasa,am zis ok dece nu.Cand am ajuns acolo s-a urcat calare pe mine.I-am spus:”Da-te jos…..Nunesti tu pe care o caut.”.Eu nu sunt genul de om care sa profite.Caut o relatie serioasa.Fata aceea este foarte serioasa.Sa o astept? Eu am incredere in ea necontrolat.Dar daca isi gaseste pe altcineva … o sa fiu zdruncinat.Mai i-am zis si prin mesaj ca imi place de ea.
  Ce sa fac?Cand parintii mei ii spun de mine se rusineaza.Cateodata intreaba de mine.

 21. Se merita sa astept un barbat care a ales sa fie cu altcineva, deoarece de mine nu era multumit ( dpdv comportamental)? Nu mi-a spus niciodata cu subiect si predicat ca nu ma mai iubeste, asa as fi stiut un lucru cert si imi vedeam de ale mele. Insa el nu a spus asta niciodata si lasa de inteles ca ii pasa de mine, iar eu sunt debusolata pentru ca nu se poate discuta cu el, ca sa spuna exact ce simte sau nu simte. Eu inca tin la el, de aceea nici nu renunt, dar daca as sti ca nu ma mai iubeste, as renunta, pentru ca unde nu exista iubire, nu exista nimic. Habar nu am ce sa fac, nici sa discute nu vrea, spunand sa nu ii mai vorbesc despre iubire pentru ca il doare. In orice caz aceasta asteptare nu ma retine din nimic, in caz ca altcineva va aparea si voi simti ceva pentru acea persoana, nu o voi respinge. Pana la urma el a ales sa fie cu altcineva, dar totodata inca ramane agatat si de mine prin unele fapte pe care le face. Habar nu am, sa ma resemnez cu ideea ca nu ma mai iubeste, desi asta ar fi ceva impus de mine, pentru ca el nu a spus niciodata acest lucru, ori sa mai astept??!

 22. Un articol interesant.eu sunt in.asteptare sunt casatorita am un copil dar sotul meu ne parasit pt alta femeie eu simt k trebuie sal astept ca se va intorce.

 23. Felicitări pentru profunzimea articolului. Foarte bine elaborat. Mi-a răspuns exact gândului.

  Iar finalul este sublim. Aici trebuie sa luptam, să acceptăm cu liniște și varianta neplăcuta.

 24. Sunt divorțată și am 2 copii. M^am îndrăgostit de un barbat cu 5 ani mai tânăr. Îl iubesc mult, nu am unde sa îl văd. Eu am faculta, el nu. Nu are copii. Am decis sa aștept, dar sunt cu răbdarea la limita … Aștept părerea dvs. Mulțumesc pentru articol și celor care îmi vor răspunde.

 25. Eu cred ca m-am indragostit de tine… mai intai cu mintea si-apoi cand am vazut si poza… Total. Practic toata treaba asta pe fondul convingerii ca sunt iremediabil, irevocabil si disperat indragostita de cineva. Care va sa zica, sentimentul asta e cam slab si deci nu asa puternic cum il percep eu, ca altfel in dragostea adevarat adevarata, nu-ti stau ochii sau mintea la altcineva :). Corect? Corect.

 26. Buna!.. un articol minunat…si ceva ce aveam nevoie sa aud..dar totusi as avea o intrebare..eu mam indragostit pt prima oara anul acesta in ianuarie..precizez cza am 27 de ani, de cel mai minunat om posibil..distanta nea cam impiedicat sa fim impreuna dar vorbeam zilnic..skype telefon wapp.. neam si intalnit..am petrecut niste zile superbe .. ne mai si ciondaneam cei drept..iseu mai nebuna si distanta ma facea sa disper..el are un proces in desfasurare pt o casa a tatalui care a murit .. si i se cerea sa plateasca o suma mare de bani..in fine..trebuia sa vina la mine in germania dar eu nu aveam locuinta stateam la matusa si a plecat in anglia…la o saptamana dupaia neam despartit…motivul mi la dat ca nu mai are timp de o relatie ca nu vrea sa stea stresat si ca pentru el e mai bine sa fie singur..ma socat…sufar groaznic de atunci…incerc rar sa mai iau legaura cu el macar sa vad ce face..cateodata imi raspunde…dar e foarte rece…stiu caz si acum e tot singur si nu vrea inca o relatie…eu sunt sigura ca ma iubit..am simtit…si la cata mia inteles si suportat .. sigur ma iubit…intrebarea e…e posibil sa ma iubeasca dar sa nu vrea deocamdata sa fie cu mine? sau pur si simplu ma uitat?

 27. „Totuși, când iubești pe cineva, nu poţi să uiţi de asta, așa că ce faci ca să îţi treacă timpul mai repede și cu folos? E bine să faci „ca și cum” ai fi cu acel om deja, sau în continuare.”

  Dupa ce x te paraseste, urmeaza o perioada grea. Sa te comporti ca si cum ai fi cu acel om deja? Daca as fi cu x, as face lucruri cu x. Iar cand nu sunt cu x, nu pot face lucruri cu x. De ce sa ma necajesc spunandu-mi ca sunt cu x in continuare? Dupa ce ca cineva te-a parasit, sa iti mai impui sa traiesti si intr-o iluzie? Nu mai bine accepti si iti vezi de viata? Si daca x se intoarce candva, foarte bine.

  • Am mai primit remarca asta. E mai greu sa raspund pe comentariu, pentru ca ar fi mai mult de scris.
   Nu e vorba de „a-ti imagina” ca esti cu acea persoana, ca un fel de fantasma permanenta, e vorba de citatul lui Saint Exupery despre prietenie, ceva de genul „prietenia e a privi in aceeasi directie” Adica, daca esti sa zicem anul 3 la o facultate, si daca ai fi fost cu persoana iubita ai fi terminat facultatea, continua, nu te lasa complet abatut. Fa tot ce ai fi facut daca ati fi fost impreuna, ca proiecte si realizari, desi poate ca acum, singur, nu ai neaparat puterea sa faci asta. Cam asta e ideea, pe scurt pus.

 28. Excelenta analiza a sufletului uman, a sufletului de om indragostit. Si imi place ca autorul ofera si remedii, ca psiholog ce este. Cazurile cele mai neplacute – sa fii casatorit, sa ai vreo 50 de ani si sa te indragostesti de una de 25, libera, care iti e si subordonata la birou…trist, nu?

  • Cam trist. Articolul meu e pentru scenariul in care stai dupa cineva care nu te vrea si singurul obstacol e emotinal… ce sa zic, eu am avut norocul sa nu fiu indragostit de altcineva.

   • Am si eu o intrebare sper sa imi raspundeti va rog ! Am cunoscut o fata , am petrecut ceva timp impreuna , ne comportam ca si cum am fi impreuna , i-am zis ca tin la ea , spre suprinderea mea a fost foarte sincera cu mine si mi-a spus ca nu mai poate iubi doarece inainte cu 4 luni de a ma cunoaste pe mine a avut o relatie nu foarte lunga din care ea a ramas dezamagita si sufera, mi-a spus ca inca are in suflet acea persoana , i-am fost alaturi mereu i-am dat mai multe sfaturi , vorbim foarte des , ii face placere sa vorbeasca cu mine pentru ca mereu am incercat sa o ajut si sa ii fiu alaturi , mi-a zis ca a incercat sa fie ceva intre noi dar pur si simplu nu poate , ce ar trebui sa fac?

 29. Un articol frumos despre „arta de a astepta” 🙂 Felicitari!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *