Ana Maria Câmpianu: „Poeme în clar-obscur”

La Editura Semne a apărut de curând volumul debut de poeme al Anei Maria Câmpianu, însoțit de o elegantă și sugestivă grafică, realizată de Valeriu Gavrilescu.
Cine deschide această carte are la început bucuria de a intra într-un ținut diafan, unde muzica devine izvor de liniște, iar culorile irizate, dominate de rarefierea spirituală a albastrului, îi crează cititorului o oază de comfort, propice contemplației. Intrând mai adânc în universul liric al poetei, descoperim că ținutul pe care îl explorăm ține de spectacolul aparențelor, că atmosfera primitoare și ambianța plină de pitoresc ospitalier provin dintr-o rafinată punere în scenă. Printr-o regie a imaginației jucăușe, autoarea dorește să ne salveze din traiul haotic al lumii de azi, pândit la tot pasul de catastrofe, și să ne transpună în decorul subtil al unei armonii sufletești care își trage seva din elanul vital, temperat și modelat de cultură dar și de credință. Pentru a o însoți pe acest traseu inițiatic alcătuit din „ipostaze”, trebuie să învățăm cum să ne luăm distanța cea bună față de realitatea tulbure care, percepută mai de departe, prinde să își dezvăluie misterul și frumusețea. Suntem îndemnați să privim de la o anume înălțime lăuntrică existența pentru a putea sesiza „vibrațiile” Duhului primordial
care ne cheamă în lumină.

Tema cărții „Poeme în clar-obscur” este iubirea cu care Ana Maria Câmpianu își învăluie cititorii, făcându-i părtași la minunile văzutelor și nevăzutelor din viața noastră cea de toate zilele.

Un comentariu

  1. Vladimir Florian says:

    Cartea de debut a Doamnei Ana Maria Câmpianu Poeme în clar-obscur ne descoperă o ființă deosebit de sensibilă, cu o viziune și interpretare a vieții dincolo de simțuri. Cu siguranță, o poetă despre care vom mai auzi (citi și bucura)!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *