Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T. – o întâlnire #live pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu cu Ioana Pârvulescu și Mircea Cărtărescu în dialog cu Lidia Bodea

Joi, 10 iunie, ora 19.30 va avea loc lansarea volumuluiAlfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T., în cadrul unei întâlniri #live  pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu * cu Ioana Pârvulescu și Mircea Cărtărescu în dialog cu Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.

„Această carte e liberă. De aceea o dedic tuturor celor care se mai bucură să exploreze în voie spațiul dintre coperte, doamnelor și domnilor deopotrivă, studentelor și studenților de la Litere, cititoarelor și cititorilor care dau sens (și sensuri noi) efortului unui scriitor. Știu că asemenea oameni vor exista și în vremurile cele mai puțin propice cititului.
Cartea oferă o tipologie a personajelor feminine din literatura română, de la doamna B. a lui Negruzzi la doamna T. a lui Camil Petrescu. Combină critica și istoria literară cu istoria mentalităților, sociologia cu istoria culturală, experiența de viață cu cea de bibliotecă: în fond cam tot ce folosim când citim și judecăm literatura, fără mânie și părtinire.
Alfabetul doamnelornu se dorește, desigur, a fi exhaustiv (oricum, nu trece de Interbelic). Fiecare dintre noi are cu siguranță unul propriu, bazat pe afinități. Acesta este al meu. Nu-l impun, îl propun.“ — IOANA PÂRVULESCU
Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T. este disponibil cu autograful Ioanei Pârvulescu aici: https://www.libhumanitas.ro/alfabetul-doamnelor.html
https://www.elefant.ro/alfabetul-doamnelor-cu-autograf_
—-
Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe #HumanitasYouTubehttps://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe #HumanitasSoundcloudhttps://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.
Spotify : https://open.spotify.com/show/0mdAos2yhCxG4luyT8lFGh
Deezer https://www.deezer.com/en/show/1886542​
Apple: https://podcasts.apple.com/…/huma…/id1534284444%E2%80%8B
Google: https://bit.ly/3d0ZgHx
—–
*Lansarea volumului „Alfabetul doamnelor“ de Ioana Pârvulescu de joi, 10 iunie, ora 19.30, se va desfășura pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu ( Calea Victoriei 45) și va fi transmisă #live #online pe pagina de facebook a Editurii Humanitas.
Accesul publicului este permis, în limita numărului de locuri disponibile pe scaun, în baza unei rezervări telefonice la numărul 021 313 5035, în intervalul orar 10-17.
Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor dispuse prin Hotărârea nr. 32/2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *