Din unghi medical

O suită impresionantă de considerații medicale – nu dintre cele mai banale și nu pe un subiect dintre cele mai banale. Dimpotrivă.

Considerații medicale într-o carte, o mare carte – nu numai la propriu – despre moarte. Despre ”democratica și neiertătoarea” moarte…

Lucrarea de față este datorată unui medic anestezist (-intensivist) renumit din România – Emil Cardan, ajutat, în acest demers cu adevărat impresionant, de soția sa, doamna Voichița Cardan.

Nu e o lectură dintre cele obișnuite. Nici dintre cele confortabile. Dar dintre acelea care vorbesc despre fragilitatea noastră și, în fața acestei fatalității ”democratice și neiertătoare”, despre frumusețea vieții.

O carte cutremurătoare scrisă cu atenție, cu grijă, cu rigoare științifică, cu luciditate.

Un comentariu

 1. E & V Cardan says:

  Stimate Kronikar,
  A durat putin pana ce, la abilitatile noastre digitale, ne-a fost posibil sa va gasim
  ca autor al textului de elogiere a cartii noastre despre Doamna cu Coasa.
  Ii suntem datori confratelui Dv in ale scrisului, Dr Martin, pentru punerea noastra
  ‘pe sina’ in a va adresa acest mesaj.
  Ne folosim de prilej, a propos de soiul de publicatie ce patronati, sa va informam ca varianta in limba engleza a cartii (cam 2/3 paginatie fata de surata romaneasca), Death and Medicine, 2017, Colorama, este accesibila in intregime pe internet (Academia – Google, open access) si, dupa atentionarile ce site-ul practica, este consultata destul de frecvent, world-wide.
  Incheiem prin a va multumi pentru atentionarea potentialilor cititori, spre a nu mai vorbi de limbajul ales prin care va referiti la publicatie.
  Cu stima,
  E & V Cardan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *