”Mă gândesc că orice film pe care îl fac este ultimul…” Regizorul Cristi Puiu în dialog cu Daniela Rațiu

Un interviu filmat pe care l-am realizat cu regizorul Cristi Puiu, la Arad, cu ocazia celei de-a treia ediții a Festivalului de Științe Umaniste. Ediția din acest an, desfășurat în perioada 27 – 30 aprilie, a fost ”Despre Rău” și a reunit la Arad personalități precum arhitectul Augustin Ioan, criticul literar Ioan Stanomir, scriitorul Angelo Mitchievici, ambasadorul României la Chișinău Marius Lazurca, filolgul Adrian Paphagi, regizorul Cristi Puiu și prozatoarea Doina Jela. Evenimentul a fost organizat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală și finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Interviul e construit cu o mise en scene cu criticul de film Marian Rădulescu,în fapt un pretext de a vorbi despre filme pe drumul Timișoara – Arad, în drum spre conferință. Este un interviu cu ”coperți”, pentru că e mai viu, cu nuanțe, pentru că drumul până la Arad a fost un dialog-incursiune în filme cu criticul Marian Rădulescu.

Interviul cu regizorul Cristi Puiu este un dialog care pornește anevoios pentru că Cristi Puiu te domină, pentru că așa este regizorul Cristi Puiu, dar odată ce dialogul se încălzește afli și care sunt îndoielile, dilemele regizorului, cum vede relația cu actorii, cu operatorii, cum vede lumea, dar și care e următorul proiect. Materialul a fost filmat de două studente, Dana Groze și Daiana Cernea, implicate în proiectul UVT TV pe care îl coordonez, împreună cu Marcel Tolcea, la Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *