Fii tu însuţi

Se spune foarte des în filme, la televizor, în muzică și peste tot: „fii tu însuți!” Era chiar și un citat: „Be yourself. Everyone else is already taken” (cred că Oscar Wilde a scris asta. Nu știu. Mi-e lene să caut pe google). Și stai să te gândești că, dacă vrei să ai succes în viață, în dragoste, în carieră, ș.a.m.d., ar trebui să asculți aceste vorbe de duh și să încetezi să pretinzi că ești ceea ce nu ești și să începi să te comporți cum ai fi tu de fapt (chiar dacă unora nu le place varianta cu „fii tu însuți”). Poate că ai fost prea „tu însuți” și alții au fost prea deranjați de calitatea de „însuți”. Și pentru fete, calitatea de a fi „tu însăți” te face să depui un efort. Nu uita, ceilalți sunt deja luați. Fii tu însuți!

Deci, până la urmă (folosind două expresii cu același sens), cum ar trebui să fii tu însuți? Vă ofer 9 sfaturi despre cum să fii cât de tu însuți ar trebui și cum ar trebui să fie definit „naturalul” în această lume natural de superficială.

1. Fii naturală. Renunță la ochelari. Poartă lentile de contact ca să scapi de eticheta de „tocilară” și să devii un om banal. Un om-normal. Unul care este el însuși.

2. Fii naturală, dar tenul tău nu arată așa de natural cum ar trebui. Dă-te cu fond de ten, BB Cream, Concealer sau cu alte produse cu nume sofisticate. Fii tu însuți. Ai ochii naturali și frumoși? Trebuie să îi pui în evidență cu mascara, creion, iluminator sau fard de pleoape. Fii tu însuți. Și buzele parcă sunt mai palide în lumina de-afară. Un gloss nu strică. Doar scrie pe el „with a natural efect” (de parcă ar trebui să arăți astfel încât ai avea apă mereu pe buze și trebuie să întărești efectul de „umed”). Și ar fi bine să îți schimbi culoarea părului. Dar vopsește-l natural. Fii tu însuți.

3. Fii naturală. Nu mânca. Sau dacă mănânci, mănâncă numai chestii sănătoase și fă sport. Adică mergi la sală și, te rog, dă check-in. Vrem să știi că tu nu ai celulită. Dar nu ar strica, din când în când să treci și pe la Mc, KFC sau Pizza Hut. Doar pentru acel check-in. Că așa e la modă. Fii tu însuți.

4. Fii naturală. Mergi în club. Dar ai grijă să apari în pozele de pe facebook care poartă logo-ul clubului în colțul mic din dreapta al pozei. E mai important să dai check-in și să fii tagg-uită decât să te distrezi. Fii tu însuți.

5. Fii inteligentă. Fă-ți un blog. Scrie acolo toate chestiile nașpa și aiurea care ți se întâmplă și așteaptă aprobarea celorlați. Consideră-te vocea generației tale. Fii tu însuți (cred că încep să mă descurc destul de bine la faza asta).

6. Fii inteligentă. În preajma campaniilor electorale, fii pasionată de politică. Blamează-i pe cei de la conducere și fii vocea celor „neputincioși”. Fii activă! Fii altruistă. Fii tu însuți!

7. Fii inteligentă. Înscrie-te în cinci sute de mii de voluntariate că așa e „natural”și „activează” la petreceri. Voluntariatele sunt un lucru bun în ziua de azi și te ajută în viitor. Fii tu însuți.

8. Fii inteligentă. Dă la facultate în București sau în străinătate. Provincia nu e de tine dacă vrei să fii natural. Fii tu însuți.

9. Arată că ești cât se poate de naturală și fă multe photoshooting-uri. Cât de natural posibil. Ca și cum aparatul nu ar fi acolo și tu, întâmplător, te uiți pierdută la el. Țuguiază-ți buzele și fă-ți poze cu iPhone-ul în oglindă. Fii tu însuți.

E ok, nu? Fii tu însuți!

Be yourself. Everyone else is already taken.

2 Comentarii

  1. Daca mesajul dvs. este adresat fetelor/femeilor atunciar fi trebuit sa spune „Fii tu insati!” Daca doriti ca mesajul sa aiba impct asupra persoanelor culte, singurele care i-ar intelege subtilitatea, corectitudinea gramaticala e esentiala.

  2. Îmi place tenta ironică cu care ați conturat textul.Cred că s-au înțeles destul de greșit aceste cuvinte(la fel ca altele – prietenie, iubire, libertate etc.)întrucât omul, are tendința să le sfideaze sau să le murdărească…mă întreb, totuși, de ce?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *