Am un chef nebun să merg la unteatru

Anul 2012 a fost teribil de nevrotic. A început cu o criză politică şi s’a terminat cu aceiaşi criză politică. Oamenii au fost treptat prinşi în nevroza revoltei. Fie că erau de o parte fie de alta a baricadei politice, ura îi vorbea, ura îi domina, ura îi definea. Îşi încarcau bateriile uitându’se la televizor. E greu să urăşti continuu dar televizorul te poate ajuta mult în acest sens.

Credinţa mea este că nu vom ieşi din acest marasm decât atunci când vom putea să ieşim de sub această vrajă a ecranului, când ne vom rupe de aceasta reţea care ne umple lumea de înţelesuri contrafăcute. Va trebui să ieşim şi să ne cunoaştem, să învăţam să ne respectăm pentru ceea ce suntem nu pentru ceea ce se spune că suntem sau că facem. Mai multe fapte şi mai puţine vorbe. Când vom avea mai puţină identitate şi mai multă demnitate, demnitatea lucrului bine făcut, ne vom putea uita în urmă cu milă la tribulaţiile de astăzi.

Cum spuneam, anul ce a trecut a fost un an teribil. Şi totuşi printre multele experienţe nefericite s’a strecurat şi una care a fost în răspărul lumii înconjurătoare. Eu sunt o fire optimistă, vreau să fiu optimist dar… din când în când mai am şi nevoie de un motiv de optimism. Ar fi nepotrivit dacă nu chiar nebuneşte să răman optimist într’o lume care se prabuşeşte. Ei bine, anul trecut am găsti un motiv de a privi încrezător înainte, de a privi cu drag oamenii din jur şi acest motiv se numeşte Unteatru.

Am aflat de el în vară. Urma premiera piesei Trei femei înalte a lui Edward Albee. M’am dus cu mare nerăbdare. Pe Cristina Casian o mai vazusem în alte spectacole în care mi’a lăsat o impresie deosebit de puternică. De această dată însă, locul unde se juca piesa ieşea mult din ceea ce în mod convenţional putem numim teatru. Aveam oarece îndoieli. Nici vorbă ! Ele au fost repede spulberate. Au urmat apoi şi alte piese: Născut în ’84, Treapta a noua, şi mai ales Un tramvai numit dorinţă. De fiecare dată am ieşit de acolo altfel. Am ieşit mai senin, mai calm, mai încrezător. Şi mai ales am ieşit bucuros de oamenii pe care i’am întâlnit. Acum acea casă cu pereţii decopertaţi, cu tocurile uşilor smulse, cu căramida crudă acoperită pudic din loc în loc cu pânză neagră, scaunele pliante, spaţiul îngust, totul… reprezintă pentru mine imaginea teatrului adevărat. O casa în str. Ilfov nr. 1, o casă veche necăjită a cărei poveste însă “abia acum incepe.”

Unteatru

Acum teatrul este într’o mică vacanţă. Dar abia acum îmi dau seama cât îmi lipseşte. Mai arunc câte un ochi pe pagina lor pe Facebook, poate poate… Sunt nerăbdător să regăsesc acel loc în care urâţenia lumii din jur e ştearsă printr’un singur act. Aşa cum unii îşi încarcă bateriile la televizor cu ură, cu dispreţ şi cu minciună aşa şi eu îmi încarc bateriile acolo cu drag, cu încredere şi cu optimism.

Am un chef nebun să merg la unteatru!(業務用30セット) 日本サニパック エコノプラスBOX E-74 半透明 70L 100枚
『カード対応OK!』###マイセット【M6-165DSAI】M6 ベーシック おばあちゃんの流し台 ベースキャビネット調理器具付セット (1口クッキングヒーター 間口165cm
www.kimifashionhijab.com
ナイキ / Nike ジョーダン フライ ウェイド JORDAN FLY WADE ブラック
http://www.galleriaaz.com
www.syn-scape.com
【棚付き】ローボード 伸縮 完成品 コーナーラック テレビボード 北欧 コーナー ラック 棚 32型 おしゃれ オープンラック モダン サイドボード 配線収納 テレビ台 リビング収納 avラック 伸縮
い草ラグ 花ござ カーペット ラグ 6畳 国産 『DX組子』 グレー 江戸間6畳 (約261×352cm) 裏:不織布
【直送専用品】テラモト 屑入DK-125 18.4L SU-289-625-0
【SPALDING】スポルディング Wルーペ付多機能歩数計 ブラック 日本製 NO3900 /20点入り(代引き不可)【S1】

Tags:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *