”Îndrăgostit de lume” – lansare și dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Joi19 maiora 19.00, are loc, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, lansarea cărții Îndrăgostit de lume. Călătoria unui călugăr buddhist pe tărâmurile dintre viață și moarte de Yongey Mingyur Rinpoche și Helen Tworkov.

La eveniment vor vorbi SEGA, traducătorul cărții și autorul bestsellerurilor Namaste: Un roman de aventuri spirituale în India și Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, și Mihai Popa-Radu, fondatorul Mindfulness Institute și al centrului Seeds for Happiness din Bucuresti. Moderatorul întâlnirii va fi Dionisie Pîrvuloiu, redactor Humanitas.

La treizeci și șase de ani, Yongey Mingyur Rinpoche este starețul a trei mănăstiri, autor de bestselleruri și maestru de meditație buddhistă tibetană, iubit de discipolii săi din întreaga lume. Dar, într-o noapte de vară a anului 2011, lasă tot și își părăsește mănăstirea din Bodh Gaya fără să spună nimănui, doar cu roba de pe el și cu câteva rupii în buzunar.
Aceasta este povestea unei călătorii neobișnuite, confesiunea sinceră a unui călugăr buddhist care alege să renunțe la statutul său religios și la confortul unei vieți privilegiate, pentru a se pune la încercare trăind de azi pe mâine ca cerșetor, urmând astfel străvechea tradiție indiană a yoghinilor rătăcitori. Reflectând asupra experiențelor care l-au marcat, dezvăluindu-i cititorului gândurile și trăirile sale cele mai intime, dar și practicile contemplative care l-au susținut pe parcursul celor patru ani și jumătate de pribegie, Yongey Mingyur Rinpoche ne oferă învățături prețioase, arătându-ne cum putem transforma dificultățile în șanse și cum îndepărtarea de lucrurile familiare ne poate apropia, în cele din urmă, de ceea ce suntem cu adevărat.
Accesul în librărie este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook. Purtarea măștii este recomandată.
  •
Evenimentul poate fi urmărit și online, pe pagina de Facebook Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas.
Înregistrările audio ale evenimentelor transmise online vor fi disponibile ulterior pe canalele Humanitas pentru podcasturi de pe SoundCloudSpotifyDeezerApple și Google.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *