Extinderea domeniului luptei – o nouă ediţie

Romanul Extinderea domeniului luptei a inspirat in 1999 o ecranizare in regia lui Philippe Harel, cu Philippe Harel si Jose Garcia in rolurile principale. Extinderea domeniului luptei este mica odisee blazata a personajului principal, un informatician de 30 de ani care isi practica meseria fara zel sau convingere, acceptindu-si cu resemnare conditia de rotita in angrenajul unui sistem. E insa un observator atent si lucid al lumii din jur, iar analiza lui este cruda, lipsita de iluzii sau complezenta. Descriind lupta cotidiana a semenilor sai pentru un pic de iubire, de placere sau bani, el transforma in batalie epica cel mai neinsemnat gest al lor. O deplasare in provincie ii va permite sa-si extinda cimpul observatiei si sa elaboreze o teorie a liberalismului, economic ori sexual. Houellebecq diagnosticheaza un rau profund al societatii occidentale si ii dezvaluie legatura cu ideologia dominanta; mai mult, ii denunta delirul, care impune in permanenta criterii de rentabilitate, judecarea din unghiul performantei chiar si a vietii intime.

coperta1

Traducerea din limba franceză a acestui celebru roman este asigurată de Emanoil Marcu.

Această cea mai recentă ediţie a cărţii autorului francez apare în colecţie Top 10+ a editurii Polirom. La aceeaşi editură, de altfel, sînt publicate şi celelalte titluri din portofoliul lui Michel Houellebecq. Detalii, aici!

polirom.ro: „Michel Houellebecq s-a nascut in 1958, in insula Reunion. A studiat agronomia la Institutul National de Agronomie Paris-Grignon si cinematografia la Scoala Nationala Superioara Louis Lumiere, pe care a abandonat-o inainte de obtinerea diplomei din cauza crizei personale si profesionale cu care se confrunta. Desi si-a inceput cariera literara ca poet, s-a orientat curind spre roman, care i-a adus succesul si recunoasterea publicului larg. Din opera lui Michel Houellebecq, la Editura Polirom au aparut: Particulele elementare (1998; Polirom, 2006, 2012), Platforma (2001; Polirom, 2003, 2011), Posibilitatea unei insule(2005; Polirom, 2006, 2014), Inamici publici (2008; Polirom, 2009, in colaborare cu Bernard-Henry Levy), Harta si teritoriul(2010; Polirom, 2011, 2013).”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *